Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Припремите КОСУ за хладне дане: Једноставни савети да сачувате густину и сјај

Долазе хладнији дани, а коса је најосетљивија на ниске температуре када губи сјај и густоћу

1666034147_woman-g1d3b17343_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Морате пажљиво прегледати свој сет препарата и одабрати оне производе који ће вам помоћи да припремите косу за почетак хладног времена. Ипак, густа коса почиње правилном исхраном.

Прочитајте још: Грешка коју сви правимо приликом прања косе: Препородите косу помоћу састојка који сви имамо у кући

Али добијање потребне дозе витамина и минерала из обичне хране није тако лако. Однос између исхране и лепоте косе је најдиректнији. Недостатак протеина их чини крхким и успорава раст. Недостатак одређених витамина лишава еластичност и сјај. Недостатак важних минерала може довести до стањивања праменова. Сва мањкава стања се одмах рефлектују на косу и сигнализирају да исхрану треба хитно ставити под контролу.

Исхрана треба да буде богата просом, гвожђем, цинком, витаминима Б, Л-цистеин, свежом паприком и зеленог чаја.

Прочитајте још: Нега СТОПАЛА уз помоћ пасте за ЗУБЕ: Резултати ће вас одушевити, а поступак је веома једноставан

Додатну заштиту коси од негативног утицаја спољашње средине можете да обезбедите ако комбинујете деловање витамина на фоликул длаке изнутра са спољашњом негом користећи природне домаће шампоне и лосион. Избегавајте шампоне и средства који садрже силиконе, парабене и боје, а за обнављање праменова добри су препарати са органским екстрактом клица грашка, биотина, кератина и кофеина.

Прочитајте још: Све што треба да знате о НОЋНОЈ КРЕМИ: Ово су разлике у односу на ДНЕВНУ, а њено свакодневно наношење је од велике важности

Коса постаје гушћа, глаткија, сјајна и јака, што значи да је спремна да издржи све лоше временске прилике, било да се ради о температурама испод нуле или јаким ветровима. И све то без непотребног стреса и тежине.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas