Oglas
· · Komentari: 0

Sve što treba da znate o NOĆNOJ KREMI: Ovo su razlike u odnosu na DNEVNU, a njeno svakodnevno nanošenje je od velike važnosti

Bitno je da odaberete noćnu kremu koja najviše odgovara vašem tipu kože

1665647439_pexels-ron-lach-8142198.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Ako koristite noćnu kremu, trebalo bi da budete obazrivi pri kupovini kako biste odabrali onu najbolju za vašu kožu.

Najvažnije je da izbegavate štetne sastojke i razumete kako se noćne kreme koriste kako biste dobili najbolje rezultate.

Zašto treba da koristite noćnu kremu?

Koža se sastoji od nekoliko slojeva, a vremenom se svaki sloj istanji i gubi strukturu koju je imao jer se kolagen, protein koji održava kožu čvrstom, troši. Dok vaša koža prirodno stari vremenom, izlaganje suncu i drugim faktorima okoline može da ubrza proces starenja. Možda ćete početi da primećujete linije, bore i opuštenost kože. Vaša koža može postati suva jer se vlaga više ne zadržava u porama.

Pročitajte još: Prskate parfem po VRATU I DEKOLTEU? Manekenka objašnjava zašto bi to trebalo odmah da prestanemo da radimo (VIDEO)

Srećom, proizvodi poput noćnih krema mogu da pruže zaštitu vašoj koži dok spavate.

Razlika između dnevne i noćne kreme

Dnevna krema je lagana i treba da sadrži kremu za sunčanje sa najmanjim faktorom (15) kako bi zaštitila vašu kožu od izlaganja suncu. Dnevne kreme takođe sadrže vitamin C koji vašoj koži daje sjaj, pa čak i pigment.

Noćnakrema treba da ima različite sastojke i konzistenciju od dnevne kreme. Noćne kreme su gušće i sadrže sastojke koji kožu čine vlažnom i koji je zaglađuju.

Sastojci koje treba da sadrži noćna krema

Kada je u pitanju izbor noćne kreme, brendovi i cene nisu toliko važni. Umesto toga, trebalo bi da razmotrite svoje potrebe i potražite sastojke koji su najbolji za vašu kožu.

Retinol. Ovaj sastojak protiv starenja potiče od vitamina A. Pomaže u smanjenju znakova starenja poput finih linija, bora i tamnih fleka. Takođe pobošljava ten. Ako imate osetljivu kožu, nemojte da koristite previše retinola jer on može da izazove iritaciju. Ako vaša noćna krema sadrži retinol, počnite da je koristite nekoliko puta nedeljno i povećavajte kada shvatite da to vašoj koži prija.

Alfa i beta hidroksi kiseline. Ovi sastojci potiču iz voća. Pomažu da poboljšate izgled vaše kože. Ove kiseline takođe pružaju nežan piling koji pomaže vašoj noćnoj kremi da dopre do dubljih slojeva kože.

Hijaluronska kiselina. Ovaj sastojak upija vlagu i zadržava je unutar vađe kože. Čini da koža izgleda zategnuto, uklanja linije i bore. Ako vaša noćna krema sadrži hijaluronsku kiselinu, trebalo bi da je nanesete dok je koža još vlažna da biste osigurali dodatnu vlagu i maksimizirali rezultate.

Vitamin E. Antioksidativna svojstva pomažu vašoj koži da ostane hidratizirana i poboljšavaju vaš ten.

Resveratrol. Još jedan antioksidant, ovaj sastojak pomaže u smanjenju efekata stresa na vašu kožu.

Pročitajte još: "Rep kikica" - frizura idealna za svaku priliku: Jednostavna i gotova za PET minuta (VIDEO)

Ceramidi. Ovaj protein pruža zaštitu spoljašnjem sloju vaše kože. Zadržava vlagu i štiti kožu od toksina iz okoline.

Glicerin. Ovaj sastojak pomaže u uklanjanju svih nepravilnosti na koži.

Mlečna kiselina. Pomaže u uklanjanju spoljašnjeg sloja mrtvih ćelija kože tako da drugi sastojci mogu da dopru do dubljih slojeva kože.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas