Oglas
· · Komentari: 0
NEGA I LEPOTA

Pripremite KOSU za hladne dane: Jednostavni saveti da sačuvate gustinu i sjaj

Dolaze hladniji dani, a kosa je najosetljivija na niske temperature kada gubi sjaj i gustoću

1666034147_woman-g1d3b17343_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Morate pažljivo pregledati svoj set preparata i odabrati one proizvode koji će vam pomoći da pripremite kosu za početak hladnog vremena. Ipak, gusta kosa počinje pravilnom ishranom.

Pročitajte još: Greška koju svi pravimo prilikom pranja kose: Preporodite kosu pomoću sastojka koji svi imamo u kući

Ali dobijanje potrebne doze vitamina i minerala iz obične hrane nije tako lako. Odnos između ishrane i lepote kose je najdirektniji. Nedostatak proteina ih čini krhkim i usporava rast. Nedostatak određenih vitamina lišava elastičnost i sjaj. Nedostatak važnih minerala može dovesti do stanjivanja pramenova. Sva manjkava stanja se odmah reflektuju na kosu i signaliziraju da ishranu treba hitno staviti pod kontrolu.

Ishrana treba da bude bogata prosom, gvožđem, cinkom, vitaminima B, L-cistein, svežom paprikom i zelenog čaja.

Pročitajte još: Nega STOPALA uz pomoć paste za ZUBE: Rezultati će vas oduševiti, a postupak je veoma jednostavan

Dodatnu zaštitu kosi od negativnog uticaja spoljašnje sredine možete da obezbedite ako kombinujete delovanje vitamina na folikul dlake iznutra sa spoljašnjom negom koristeći prirodne domaće šampone i losion. Izbegavajte šampone i sredstva koji sadrže silikone, parabene i boje, a za obnavljanje pramenova dobri su preparati sa organskim ekstraktom klica graška, biotina, keratina i kofeina.

Pročitajte još: Sve što treba da znate o NOĆNOJ KREMI: Ovo su razlike u odnosu na DNEVNU, a njeno svakodnevno nanošenje je od velike važnosti

Kosa postaje gušća, glatkija, sjajna i jaka, što znači da je spremna da izdrži sve loše vremenske prilike, bilo da se radi o temperaturama ispod nule ili jakim vetrovima. I sve to bez nepotrebnog stresa i težine.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas