Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

ПРОЧИТАЈТЕ која ДВА састојка треба мазати на ЛИЦЕ да бисте СПРЕЧИЛИ БОРЕ

Колико пута сте били у ситуацији да вам пријатељица нахвали неки производ за негу коже, али када га по њеној препоруци купите и намажете, схватите да вам иритира лице?

1600085811_Depositphotos_170667906_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Зашто се догађа да оно што некоме веома прија, другоме чак шкоди?

Ова питања су добро позната дерматолозима. Тако др Џојс Имахијеробо, која је знање стицала на престижном Харварду и Кембриџу, каже:

Прочитајте још: ГОЛИШАВЕ слике на ИНСТАГРАМУ како бисте привукли пратиоце? Проверите да ли ова ТАКТИКА ради

- Неки активни састојци који се користе у производима за негу могу да делују надражујуће када се помешају са другима, посебно код особа које имају осетљиву кожу.

Не држите се само једне козметичке линије Фото: Депозит

То, међутим, не значи да не смете да користите више од једне линије производа, само је битно да узмете у обзир које састојке садржи сваки производ и козметичка марка и да ли би та комбинација могла да направи пустош на вашој кожи. Стога, ево састојака за које је доказано да удружени делују моћније, па је пожељно да их употребљавате истовремено.

Ретинол негује, а глицерин влажи кожу.

Ретинол и глицерин
Иако је ретинол чудесни састојак за негу коже, мана му је што је прилично исушује. Због тога дерматолози саветују пацијенте да је штедљиво користе, помало, док се кожа не навикне и престане да се перута. Састојак који може да спречи иритације приликом употребе производа који садржи ретинол јесте глицерин, јер влажи кожу.

Када се удруже витамин Ц и ферулинска киселина добије се савршена нега коже.

Витамин Ц и ферулинска киселина

Витамин Ц је моћан антиоксиданс који смањује боре и помаже у уклањању нежељених хиперпигментација. Постаје још снажнији када се комбинује са глутатионом и ферулинском киселином, снажним биљним антиоксидансом који регенерише кожу. Када се удруже витамин Ц и ферулинска киселина кожа добија заштитни оклоп.

Прочитајте још: Сви га имате у ОРМАНУ, сви га НОСИТЕ, а сада добија НОВЕ ОБЛИКЕ

Ретинол и хијалуронска киселина

Хијалуронска киселина је још једно моћно средство које чини чуда у хидратацији.

- Како старимо, кожа губи воду и влагу, а посебно уз употребу састојака који је исушују, какав је ретинол из других производа. Хијалуронска киселина ће вам помоћи да одржите влажност - објашњава Енгелман.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas