Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пут до свиленкасте косе у четири корака: Важно је на каквој јастучници спавамо

Свака жена машта о блиставој и свиленкастој коси. А да би коса заиста била таква, неопходно је пре свега да буде здрава и негована

1697279175_shutterstock_1922411411.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Може да постоји много разлога због којих коса није глатка као што бисмо желели, укључујући недостатак хидратације, хормоналне промене или претерано бојење косе, обликовање уређајима и излагање сунцу и фарби.

А да би вам коса била сјајна, мека и негована, неопходно је да следите нека основна правила.

Спавајте на свиленој јастучници

Глатка коса почиње са спавањем. Стручњаци објашњавају да коса није мекана када кутикуле на спољашњем слоју косе не "леже" равно.

То је оно што узрокује да коса изгледа накострешено и нема сјаја, те да се чини испуцалом и сувом. Ако желите да то спречите док спавате, размислите о улагању у свилену јастучницу. Спавање на свиленој јастучници може да помогне у смањењу трења које може да узрокује непожељно ломљење власи док се окрећете у кревету током ноћи.

Избегавајте производе који исушују косу

У зависности од типа косе, одређени производи или састојци могу да погоршају њену сувоћу.

Коришћење нежних производа за негу косе и избегавање производа са потенцијално исушујућим састојцима, попут сулфата и "лоших" алкохола, може да помогне да коса задржи влагу, што ће да резултира глатком и мекшом косом.

Одређени производи за обликовање, попут лака за косу, такође могу да дехидрирају власи, што доводи до стварања фриза већ другог дана ако не нахраните косу у међувремену. Стручњаци препоручују наношење регенератора од средине косе до врхова за хидратацију косе и заглађивање.

Користите пешкир од микрофибера

Регенератор који користите под тушем делује тако да заглади косу, али важно је и оно што можете да учините за додатну негу и заштиту косе чак и након прања.

Многи људи брзо и прилично грубо цеде вишак воде и суше своју косу традиционалним памучним пешкиром, али стручњаци упозоравају да то може да поремети кутикуле власи. Уместо тога, препоручује се нежно упијање вишка воде пешкиром од микрофибера. Он ће да упије воду без да створи ефекат фриза или ломљењење власи.

Без претеривања са уређајима за обликовање

Свиленкасто мека коса је хидрирана коса са здравом кутикулом. Уређаји за обликовање косе је својом топлотом исушују, ометају кутикуле и остављају власи грубим, а косу ломљивом.

Из ових разлога, стручњаци се слажу да је смањивање стилизовања уређајима кад год је то могуће корисно за побољшање изгледа косе. Важно је напоменути да се стилизовање косе феном, пеглом или фигаром може да направи озбиљне штете коси. Ако се правилно припремите и обавезно користите производе за заштиту косе од топлоте онда не морате да бринете ако с времена на време волите да посегнете за пеглом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas