· · Коментари: 2
ХАЉИНЕ

Са 20 "терајте" моду, са 30 истакните предности, са 40 покријте колена!

Зорана Вујанић, београдска модна креаторка, има једноставан рецепт за сваку жену: истичите одећом оно што је на вама најлепше!

1592717756_haljina.jpg
Фото: Пиксабеј

Лето је почело, а са сунчаним данима стиже вечито питање: шта да обучем?

Прочитајте још: Ова мајица освојила је ИНСТАГРАМ! Одише једноставношћу и ЕЛЕГАНЦИЈОМ (ФОТО)

Мода се брзо мења, али требале би да је "слепо" прате само веома младе девојке, док зреле жене на себи носе увек оно што им најлепше стоји, а тренд истичу у детаљима.

- Моду увек прилагодите својим годинама и предностима, а не обрнуто - истиче Зорана Вујанић.

Моду прилагодите свом телу, не обрнуто.
Виск струк и топић Фото: Пиксабеј

Овог лета ће, наравно, бити модерне хаљине, а Зорана препоручује да неколико модела који одговарају женама према томе у којој се деценији налазе.

20. године

Младим и витким девојкама све стоји, али овог лета оне желе да истакну лепу позадину.

Панталонице или хеланке са виоким струком.

- Шорц са високим струком и кроп-топ мајица су делови гардеробе које овог лета мора да има свака двојка - истиче Зорана.

Топић може да буде у неон бојама, али је важно да доњи део  има висок струк. На ногама могу да се носе "гломазне" шарене патике, балетанке или сандале.

30. године

У тридесетим годинама жене и даље имају лепо тело и могу да носе кратке хаљине, изнад колена. У тренду су цветне и хаљине веселих боја са "пуф" рукавима, какве су носиле наше маме.

Купите једну добру хаљину и мењајте обућу.

- Заступам теорију да једна хаљина треба да се носи много пута и да се обућом мења њена намена, јер је најтужније када жена купи хаљину и чува је у орману за посебне прилике - каже Зорана.

Једна хаљина много варијати Фото: Пиксабеј

Дакле, хаљина се носи стално - дању са сандалама, мокасинама или балетанкама, а увече са штиклама. Иста та хаљина викендом може да се носи и са белим патикама.

Прочитајте још: Од старе мараме направите 44 НОВЕ хаљине! (ВИДЕО)

40. године

Даме после 40. године више воде рачуна о изгледу него млађе и, практично, једина разлика у гардероби је дужина хаљине - која је мало дужа.

Све је исто, само је дужина мало дужа.

- Жене са 40 година знају да истакну оно што је добро на њима и само мало треба да спусте дужину хаљине, јер им и даље стоје модели као са тридесетак година - наглашава Зорана.

50. године

У овој деценији многе жене и даље изгледају "као авион"; али се појављују прве мане као што је варирање тежине, капилари на ногама, "јак" деколте, али и кожа на надлактици.

Хаљина на преклоп и не боли глава!

- Најбољи модел за +50 је хаљина на преклоп, јер покрива колена, истиче деколте који добије већина жена у тим годинама и одлична је за промене тежине, јер дугмад могу да се померају - закључује Зорана.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.