· · Коментари: 0
НЕГА ЛИЦА

Народни РЕЦЕПТИ: Сачувајте МЛАДОСТ домаћим маскама из кухиње

Не бацајте велике количине новца на скупе козметичке производе

1675023311_25209_profimedia-0199465378_orig.jpg
Фото: Профимедиа

Свакодневни послови и послови око куће одузимају доста времена. Исовремено за негу ваш коже и лица ујутру и увече потребно вам је 15 до 20 минута за козметичке ако желите да задржите младост. Стање ваше коже зависи од тога шта једете и које витамине уносите, али то ипак нецће бити довољно, кожу треба хранити и споља. Овде ће природа бити најбољи пријатељ. Она сама ствара за нас чудесне лекове који помажу у одржавању здравља и младости. 

Прочитајте још: Ово су три погрешке КОМБИНАЦИЈЕ хране које потпуно УНИШТАВАЈУ КОЖУ

Маска са авокадом

Авокадо садржи незасићене масне киселине. Добро везују влагу, негују и штите кожу. Стиче глаткоцћу, чврстину, еластичност. Помешајте пола свежег авокада, 1 кашичицу природног медиа и  1 јаје. Нанесите смешу на лице и задржите је 15 минута, а затим исперите.

Маска од брескве

Бресква освежава и заглађује фине, суве наборе коже. Нанесите кашу од брескве и маслиновог уља на очишћено лице 15 минута. Исперите топлом водом.

Маска са грожђем

Прочитајте још: Савршена комбинација Данијеле Димитровске: Стајлинг идеалан за све прилике (ФОТО)

Грожђе савршено тонира и негује кожу лица. Богат витаминима и органским киселинама, стога подмлађује. Исеците бобице светле сорте на пола, ставите пулпу на очишћено лице. Исперите након 20 минута и прве резултате видећете већ након једног третмана.

Лосион са краставцем
Нарендајте пола свежег краставца средње величине и прелијте истом количином вотке. Овај лосион чисти, избељује и дезинфикује кожу. За избељивање направите лосионе неколико пута дневно по 10-15 минута, или једном, али 1 сат. Ова процедура је посебно добра за масну кожу.

Маска са малинама

Малине су одлично средство за чишћење. Згњечите неколико бобица и помешајте са лековитом глином у кашу. Нанесите на кожу и након 15 минута исперите хладном прокуваном водом.

Маска са лимуном

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Лимунска киселина садржана у њему има својство пилинга, чисти поре, обнавља природну заштитну мембрану коже, помаже код акни. Оперите два лимуна четком под врућом водом. Танко нарендајте кожу и помешајте је са 1 супеном кашиком загрејаног маслиновог уља док се не формира каша. Масирајте лице овом мешавином нежним кружним покретима. Затим исперите топлим кодом.

Маска са краставцем

Краставац савршено тонира, избељује и храни кожу. Садржи читав комплекс витамина Ц, Б, протеина, ензима, елемената у траговима. Нанесите кашу од краставаца нарибаног на ситно ренде на лице 20-30 минута. За суву кожу додајте 2 супене кашике свеже павлаке. За масну кожу додајте умуцћени протеин или неколико капи лимуновог сока у кашу. Исперите маску топлом водом након 20 минута.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.