Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Шест грешака због којих нам кожа изгледа старије него што заправо јесте

Јутарња и вечерња беаутy рутина, односно редовно примењивање свих добрих и корисних савета који се тичу неге коже може понекад бити врло исцрпљујуће, посебно због прегршт супротстављених савета које нам свакодневно дају стручњаци за лепоту.

1641208563_544cc6bb330586cbd2a4137fa394f65bba0d5d2e.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У једном тренутку двоструко чишћење лица је обавезно и кључно у борби за здраву и лепу кожу, а онда већ у следећем чујемо како такво чишћење коже треба избегавати. На основу тога можемо закључити само једно – свако треба да слуша себе и негује се онако како му највише прија.

Зашто нам кожа изгледа старије?

Ипак, важно је знати да постоје неке фундаменталне грешке које огромна већина нас чини свакодневно, а управо те грешке су оне које дугорочно остављају трагове на нашој кожи. Они чине да кожа изгледа суво, уморно и беживотно, а самим тим и да ваше лице делује старије. Стога, уколико се и сами суочавате са овим проблемима, останите са нама и у наставку где ћемо вам скренути пажњу на типичних 6 грешака у нези коже, те открити како их можете избећи.

Прочитајте још: Да ли СВИЛЕНЕ ЈАСТУЧНИЦЕ заиста смањују БОРЕ? Дерматолог објашњава тврдње

Заборављате да нанесете крему за сунчање

Дневна крема са високим заштитним фактором изузетно је важан и пресудан фактор ако желимо лепу и здраву кожу. Било да је напољу киша или сунце, лето или зима, заштита коже од штетних УВ зрака је неопходна за спречавање прераних знакова старења. Неки пудери и тониране креме садрже заштитни фактор 15, али то није довољно. УВ зраци продиру кроз облаке, па чак и прозоре, изазивају гликацију колагена и еластина у кожи, због чега вам је крема са високим заштитним фактором потребна свакодневно и у свакој ситуацији.

Користите влажне марамице да бисте уклонили шминку

Осим што изазивају непотребан отпад и угрожавају планету, влажне марамице угрожавају и стање ваше коже. Већина марамица за чишћење садржи хемикалије сличне детерџенту и јаке алкохоле који уклањају природну пХ равнотежу коже. Ови састојци могу изазвати иритацију и оставити кожу сувом, дехидрираном и осетљивом. Поред тога, марамице не чисте кожу како треба и уместо тога само шире бактерије по целом лицу, што касније може изазвати више проблема. Претерано чишћење грубим марамицама заправо може истањити кожу и учинити је старијом. Уместо марамица за чишћење, изаберите право средство за чишћење лица.

Стављате превише пудера

Поред неправилне неге, неправилна шминка такође може да наштети кожи, тако да она изгледа старије него што заиста јесте. Пудер у праху можда јесте одлично средство за матирање лица, али он у исто време кожу чини сувом и продубљује појаву финих линија и бора. Уместо њега, користите лакше формуле попут тонираних крема или лаганијих пудера који чине да кожа изгледа сјајно и блиставо, а пудер наносите само на делове лица где вам је најпотребнији или на делове који се брзо масте.

Заборављате да нанесете хидратантну крему

Наношење добре хидратантне креме са правим састојцима може бити кључни елемент ваше здраве коже. Према речима стручњака, хидратација је на врху листе приоритета ако желите да ваша кожа изгледа младалачки, али, наравно, не заборавите да нанесете и серум и обавезни СПФ.

Прочитајте још: Шест савета за беспрекорно шминкање: Шминкерка открива мале трикове који значе

Користите превише тамне сенке за очи

Док тамне сенке за очи могу бити одлична опција за ноћни излазак, тамна шминка генерално чини да изгледате старије. Уместо загаситих, тамних нијанси, предност дајте нежним смеђим или сличним светлијим тоновима који ће нежно уоквирити ваше очи и створити суптилнији, модернији изглед. Исто тако, тамни пудери и ружеви нису пожељни, из истог разлога. Сјај за усне и дискретна количина руменила или бронзера биће довољни за свеж, младалачки изглед.

Прекомерна употреба пилинга

Није тајна да прекомерна употреба пилинга за лице може изазвати црвенило и иритацију. Међутим, течни пилинзи, као што су киселине, такође могу проузроковати непоправљиву штету ако се користе пречесто. Свакодневна употреба јаких пилинга разбија природну липидну баријеру која помаже у природној хидратацији горњих слојева епидермиса, што може довести до проширених вена, ожиљака и тањења коже, упозоравају стручњаци. Кључ је пронаћи праву формулу и користити је само једном недељно. Нежна ензимска средства за чишћење и маске растварају мртве ћелије коже и подстичу здравији изглед коже.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas