Oglas
· · Komentari: 0
lepota

Da li SVILENE JASTUČNICE zaista smanjuju BORE? Dermatolog objašnjava tvrdnje

Da li svilene jastučnice zaista pomažu našoj koži i kosi? Sigurno ste čuli za ovu tvrdnju, ali šta je zapravo tačno?

1641138758_e20ba3e890ea49b5d5a0583a048a0ac462a6359e.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Postoji verovanje da svilene jastučnice imaju mnogo prednosti za lepotu: poput smanjenja bora, ispucalih vrhova i kovrdžanja kosa. Ali, može li svilenkasta posteljina zaista biti put do glađe kože i bolje kose?

Odgovor je - da! Svilene jastučnice zaista mogu da naprave razliku.

Dr Nil Šulc, dermatolog iz NJujorka i autorom knjige "Ne radi se samo o borama" potvrdio je ove tvrdnje, piše Good hause keeping.

Da li svilene jastučnice mogu da spreče bore?

Verovali ili ne, mogu!

- Glatka površina sa vrlo malim trenjem znači manje zatezanja kože nego kod tradicionalne pamučne jastučnice. Dobijamo 'zgnječene bore' ako spavamo na boku/licu, tako da ih možemo dobiti manje kada spavamo na svili - kaže dermatolog.

Pročitajte još: Šest saveta za besprekorno šminkanje: Šminkerka otkriva male trikove koji znače

Studije pokazuju da trenje od okretanja uzrokuje nabore na koži, ali svilenkasto glatka površina može dugoročno da smanji taj efekat.

Da li svilene jastučnice sprečavaju kovrdžanje kose?

Da! Zahvaljujući super glatkoj teksturi svile, kosa klizi po njoj bez trenja, što znači da je manje verovatno da ćete se probuditi sa kovrdžavom kosom ili zapetljanom kosom.

Da li svilene jastučnice održavaju hidrataciju kože?

Zahvaljujući toj super glatkoj teksturi, ovo je zapravo tačno. Glatkoća svile „znači da je manje sposobna da apsorbuje vlagu iz kože“, kaže Šulc.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas