· · Коментари: 0

Шест начина да једноставно нашминкате очи: Ево одакле би требало да кренете

Не знате да одлучите који начин стављања сенке за очи вам највише одговара или који да примените у односу на догађај на који идете?

1682764240_shutterstock_120600151.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Представљамо вам шест једноставних начина за наношење сенке за очи, како би вам било лакше да одлучите који ће вам најбоље пристајати.

За почетак нагласите одређене делове ока

Шминка је, као што и саме знате, игра и трик светла. Наглашавањем одређених делова ока, можете створити илузују светлијег ока. Користећи светлију сенку у овим деловима (приказани на слици), помажете им да буду наглашени, а тамнијом додајете дубину.

Места на која бисте требали да стављате светлу сенку су: унутрашњи угао ока, на средини капка, и испод лука обрве. Очи ће вам изгледати веће и светлије. Постоје неограничени начини да користите сенке за очи. Комбиновањем различитих боја и текстура можете створити различите облике очију који ће се слагати уз ваш тренутни стајлинг. Потрудите се да експериментишете! Узмите сенке које нисте до сад користили и које имају другачије боје, које не уобичајено не користите.

Унутрашња ивица капка

Додајте тамнију сенку у унутрашњи део капка. Ово је одлично место за оне које имају мало већи размак између очију, јер визуелно смањује размак између очију.

Спољна ивица капка

Овај начин одговара свим облицима ока, али највише оним женама које имају мањи размак између очију. Стављајући сенку на спољну ивицу ока даћете очима визуелни ефекат да су раздојеније, али и шире.

Обе ивице

Овај начин је најбољи  јер пристаје и наглашава било који облик ока. Додавањем тамније сенке на обе ивице ока, спољашњу и унутрашњу и наглашавањем светлом сенком, како је претходно приказано, очи могу изгледати и веће и мање у исто време. Уз овај начин стављања сенке, иду и неутралне и тамне сенке.

Мачкаст начин

Визуелно подигните очи уз овај мачкасти начин стављања сенке, тако што ћете најтамнију сенку ставити на спољну ивицу ока у криластом облику (ка горе). Ако су вам капци мало спуштени (или много), овакав тип шминкања ће учинити подигнутим. Извијени облик, даће вам дозу мистичности.

Спољна ивица капка, набори спојени у криласти облик

Тамну сенку ставите у спољашњи угао ока и набор (где се капак превија), а затим спојите у облик који иде ка обрви, спајајући се са светлом сенком која је испод обрва.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.