Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Шест ствари које можемо да ПРОМЕНИМО још данас за лепшу и ЗДРАВИЈУ КОСУ

Косу нарочито треба да негујете и чувате од оштећења, а поготово док је мокра, јер поступцима које већина нас понавља можемо само да јој наштетимо.

1642946437_c4cd8d38ff157e42ef14c04f419410c22947ef31.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци се слажу да косу треба чувати и неговати баш као и сваки други део тела. Неопходно је да имамо разноврсну исхрану, али и да пијемо довољне количине воде јер је она најважнија за хидратацију.

Косу нарочито треба да негујете и чувате од оштећења, а поготово док је мокра, јер поступцима које већина нас понавља можемо само да јој наштетимо. Када је коса свеже опрана, постаје још осетљивија, склона је ломљењу и исушивању.

Несвесни својих поступака, а некада и понети саветима са интернета, своју косу док је мокра третирамо потпуно погрешно што може довести до великих оштећења.

Прочитајте још: Јабуково сирће, млеко или зелени чај за УЈЕДНАЧЕН ТЕН: Изаберите омиљену намирницу и решите се ФЛЕКА по ЛИЦУ

Чешљање мокре косе

Власи су најосетљивије док су мокре, фризери говоре да је најважније да се коса прво просуши па тек онда да се детаљно рашчешља. Уколико немате спреј за рашчељавање изаберите чешаљ са широким проредом. Ако имате могућност да бирате одлучите се за четку која има најмекше чекиње или изаберите чешаљ који ће бити нежан према вашој коси.

Умотавање мокре косе у пунђу

Плетење косе у пунђу док је још мокра може бити изузетно штетно за косу. Баш овај потез је веома лош за косу, јер се она ломи услед савијања и кида од притискања гумица и укосница.

Спавање са мокром косом

Фризери и дерматолози не препоручују да се у кревет оде са морком косом јер је то онда идеална подлога за развој бактерија. Ако се коса и кожа главе не осуше довољно брзо, микроби који изазивају перут могу довести до сувоће и свраба темена.

Умотавање косе у груби пешкир

Сушење косе обичним пешкиром може оштетити косу и изазвати испуцале врхове и ломљење. Уместо тога, савет је да користите пешкир од микровлакана.

Прочитајте још: Ово је њихова ТАЈНА: Зашто неке жене у ПЕДЕСЕТИМ изгледају доста МЛАЂЕ?

Сушење косе феном док је још мокра

Пре него што осушите косу феном, пожељно је да буде полусува, оставите је да дуже остане у пешкиру. Овај начин сушења је много бољи за вашу косу, а ви ћете осигурати да она буде глатка, сјајна, мање склона ломљењу и лакше за стилизовање. Поред тога, фен за косу треба да буде подешен на најнижу температуру и јачину да би се максимално смањила штета током сушења.

Често прање косе

Можда се чини да вишак хигијене не може да шкоди, али није тако. Шампони, односно већина њих, садржи јаке детерџенте који уклањају прљавштину и природна уља, а то исушује косу. Бирајте благе шампоне без сулфата, природне. Трудите се да вода којом перете косу не буде превише топла.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas