Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДАН ИЗГЛЕД

ШМИНКА БЕЗ ШМИНКЕ: Савети како постићи овај изглед, и уз помоћ мало производа нагласити природну лепоту

Све више виђамо светске лепотице, као и моделе, које се појављују на црвеном тепиху без јаке шминке

1667387809_no-makeup-makeup.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Након многобројних трендова у шминкању, где се користи пуно производа, контурише, наглашава и сенчи, дошло је време и за један нов правац: ''шминка без шминке''.
Чини се као да су се читав свет, као и кожа, презаситили слојева и слојева шминке, и да је кожи потребно да направи паузу и поново ''продише''. Козметичка индустрија је у трци за тржиштем понудила мноштво нових производа, па се једно време чинило да се све окреће око колекција шминке и новитета,  и као да је свака звезда у тој трци избацила сопствену палету производа.

Фото: Схуттерстоцк


Шта је шминка без шминке? 
То је заправо начин шминкања, у ком се наноси довољна количина производа која само наглашава оно што већ поседујете, на један природан и минималистички начин. ''Овај стил има више интерпретација, али по мени то је истицање онога што је већ ту'', каже познати шминкер Линдзи Катсук.


Доносимо вам пар савета како да постигнете овај изглед, и нагласите своју природну лепоту:

1. Нега коже 

Нега и добра хидратација коже су на првом месту. Без здраве, нахрањене коже нема поенте причати даље о начину шминкања. Кожа лица која сија, делује одморно и свеже- како то постићи?
Свакако немају сви блистав тен као Амал Клуни или Џенифер Лопез, али постоје начини како да га ''направимо''.
Поред крема за лице које одговарају вашем типу коже, неопходно је повремено додати и нешто мало екстра у своју рутину. Серуми и маске за лице и врат, нешто су што је добро користити барем једном недељно, посебно у хладним данима, када се кожа више суши, или у данима када се осећамо уморно, па се то осликава и на нашем лицу.

Прочитајте још: Савети ЗЛАТА ВРЕДНИ: Ово су 3 начина да учините усне пуним без ИЊЕКЦИЈА и операције

2. Коректор

Са њиме ћемо прекрити ситне несавршености на кожи, камуфлираћемо подочњаке и ситне боре.
Користите оне лакше текстуре, тако да све не делује ''зацементирано'', већ да коректор има добру покривну моћ
и кремасту текстуру. Идеално би било одабрати један који се ''стапа'' са бојом тена, а други, светлији коректор 
користити за подочњаке.
ББ и ЦЦ креме се у овом случају такође користе, уместо тешких течних пудера. Наносе се најбоље сунђером за шминку, или пак четкама за подлоге. Такође, и коректоре и ББ креме можете лепо распоредити по лицу и прстима, јер ће се од топлине коже лепо стопити!
У последње време често се виде и пегице на лицима познатих које овај тренд практикују, што говори о томе да не
желе све да прекрију.

3. Кремасте сенке и бронзери

Кремасте текстуре шминке боље се стапају са осталим производима на лицу, него оне прашкасте и камене
текстуре, и изгледају природније. За постизање овог природног изгледа, довољно је нанети само мало бронзера       ( кајсија или светло браон тонова) на јагодице, као и на капке. Такође, могу се коритити и кремасте сенке златних и беж тонова, испод обрва или на унутрашњим угловима очију. Тако ћете деловати блиставо, свеже и одморно, и добити једну нову димензију- природног, само мало истакнутог и улепшаног изгледа.

4. Нежна боја на образима и уснама

Мало нежно розе, или кајсија боје руменила на образима, и мало чак и на носу, и у сличној боји тонирани балзам или хидратантни руж- изгледаћете као да сте се тако свежи, и добро наспавани пробудили, или вратили са одмора.

Прочитајте још: Маска за суву косу која има два састојка идеална је за јесење дане: Намирнице већ имате у кухињи​

5.Трепавице и обрве

Да би целокупан изглед заокружили, довољно ће бити нанети још и маскару, по избору, а обрве лепо загладити 
четкицом за обрве уколико су довољно густе. Уколико пак нису, нанети мало оловке за обрве па их у истом смеру поравнати.


Поред овог тренда, који се појавио и на модним пистама- на моделима, заговорнице овог стила шминкања и природнијег изгледа су и музичарка Алиша Киз и трендсетерка Кара Ферањи, које се овако појављују на многим јавним догађајима, и издвајају својом природном лепотом.

Фото: Профимедиа

 

БОНУС ВИДЕО: 


 

 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas