· · Коментари: 0
чишћење

ШМИНКА крије БАКТЕРИЈЕ: На шта да ПОСЕБНО обратите ПАЖЊУ

Често то заборављамо, али шминка има утицаја на стварање бубуљица.

1600159531_Depositphotos_6674752_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Мислили смо да ће бубуљице и проблематична кожа бити прошлост када изађемо из тинејџерских година, али то и није баш тако.

- Уља, бактерије и клице се са наших руку могу пренети на шминку што може довести до стварања инфекција. Да бисте то спречили пре него што почнете са шминкањем добро оперите руке, посебно пре него што наносите крему када ће ваши прсти директно додирнути унутрашњост паковања креме - објашњава шминкер из Њујорка Ендру Сотомајер.

Прочитајте још: Појављују вам се СЕДЕ: Шта ће се догодити уколико их ПОЧУПАТЕ

Обратите пажњу на рок трајања шминке.

Не делите своју шминку

Најбоље је да шминку и четкице не делите са другима. Сигурно сте се нашли или ћете се наћи у искушење да узмете или дате неки део шминке, али тада се сетите да то заправо није добро и здраво.

Сенке и сви производи у праху неће добро деловати са алкохолом, тако да избегавајте тај начин дезинфекције. Фокусирајте пажњу на дезинфиковање апликатора, четкица и сунђера за шминкање.

Прочитајте још: Пронађите праву НИЈАНСУ ПУДЕРА за ваш тон коже

Колико често треба чистити средства за шминкање?

Већина четкица је направљена од синтетичких или природних влакна тако да је довољно чистити их једном недељно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.