Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Све што треба да знате о МЕТ ГАЛИ 2023: Годишња прослава моде под палицом Ане Винтур

Одржава се у Метрополитен музеју уметости у Њујорку, првог понедељка у мају сваке године

1681816725_profimedia-0688251940-Met-Gala-NASLOVNA.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

У понедељак 1.маја одржаће се традиционална манифетсација, Мет Гала. Овогодишња изложба Института за костим а тему има ''Карл Лагерфилд: Линије лепоте'. Том приликом, прославиће се целокупан рад и живот чувеног модног дизајнера. Све ће бити у ''част Карла'', пише Вогуе.

Како је Лагерфилд био међу омиљенима, а радио је за многе брендове, као и за свој, полазницима догађаја неће недостајати инспирације. 

Прошлогодишња гала, позвала је присутне да се обуку у ''позлаћени гламур'', па се још увек памти глумица Блејк Лавли, која је била ходајућа визија гламура патине. Ове године ће сигурно бити празник за очи, такође, а већ је извесно да многобројне познате личности припреме за догађај полако приводе крају.

 

Мет 2023. одржаће се 1.маја у Њујорку. Овогодишњи водитељи програма уживо су Лала Ентони, Дерек Бласберг, Клои Фајнман и специјални дописник Ема Чемберлејн. 

На изложби у част Лагерфилда, биће изложено више од 150 његових модела, од којих ће многи бити пропраћени и 
дизајнеровим скицама.
Вогуе је објавио да ће домаћини манистације бити Пенелопе Круз, Михаела Коел, Роџер Федерер, Дуа Липа и 
чувена уредница Ана Винтур, као копредседавајућа вечери. Винтур води Мет Галу од 1995.године, и обликовала ју је у вољену годишњу прославу моде, какву данас познајемо.

 

Догађај је добротворна манифестација, током које се прикупљају средства за Институт за костим Метрополитан музеја уметности. Из године у годину, прикупљају се осмоцифрене суме новца.

Шта се дешава на Мет Гали?
Укратко: то је тајна. Из тог разлога, гости морају да се придржавају политике забране телефонирања (а самим тим и друштвених медија). Ово правило је прекршила Кендал Џенер, која је дала поглед иза кулиса гале 2021.кроз камеру свог телефона. 
Догађај обично укључује извођача високог профила, попут Ријане или Џастина Бибера, а гости увек истражују изложбу пре него што седну заједно за вечеру.

Где се одржава Мет Гала?

Одржава се у Метрополитен музеју уметости у Њујорку, првог понедељка у мају сваке године. Гости који присуствују гали, обично одседају у хотелима у близини.

Ко је позван на Мет Галу?

Све до вечери уочи догађаја, списак гостију је стреого поверљив. Али, нека до највећих имена у шоу-бизнису редовно учествују- од Бијонсе, Лејди Гаге, Мадоне и Ријане. Веома често дизајнери прошетају црвеним тепихом са својим музама: Марк Џејкобс и Кејт Мос, Николас Гескиер и Ема Стоун само су нека су од имена.
 

Ко присуствује Мет Гали?

Догађај обично угошћује око 600 посетилаца, а међу њима су звезде, млади креативци и узори индустрије.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas