Oglas
· · Komentari: 0

Sve što treba da znate o MET GALI 2023: Godišnja proslava mode pod palicom Ane Vintur

Održava se u Metropoliten muzeju umetosti u NJujorku, prvog ponedeljka u maju svake godine

1681816725_profimedia-0688251940-Met-Gala-NASLOVNA.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

U ponedeljak 1.maja održaće se tradicionalna manifetsacija, Met Gala. Ovogodišnja izložba Instituta za kostim a temu ima ''Karl Lagerfild: Linije lepote'. Tom prilikom, proslaviće se celokupan rad i život čuvenog modnog dizajnera. Sve će biti u ''čast Karla'', piše Vogue.

Kako je Lagerfild bio među omiljenima, a radio je za mnoge brendove, kao i za svoj, polaznicima događaja neće nedostajati inspiracije. 

Prošlogodišnja gala, pozvala je prisutne da se obuku u ''pozlaćeni glamur'', pa se još uvek pamti glumica Blejk Lavli, koja je bila hodajuća vizija glamura patine. Ove godine će sigurno biti praznik za oči, takođe, a već je izvesno da mnogobrojne poznate ličnosti pripreme za događaj polako privode kraju.

 

Met 2023. održaće se 1.maja u NJujorku. Ovogodišnji voditelji programa uživo su Lala Entoni, Derek Blasberg, Kloi Fajnman i specijalni dopisnik Ema Čemberlejn. 

Na izložbi u čast Lagerfilda, biće izloženo više od 150 njegovih modela, od kojih će mnogi biti propraćeni i 
dizajnerovim skicama.
Vogue je objavio da će domaćini manistacije biti Penelope Kruz, Mihaela Koel, Rodžer Federer, Dua Lipa i 
čuvena urednica Ana Vintur, kao kopredsedavajuća večeri. Vintur vodi Met Galu od 1995.godine, i oblikovala ju je u voljenu godišnju proslavu mode, kakvu danas poznajemo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld)

 

Događaj je dobrotvorna manifestacija, tokom koje se prikupljaju sredstva za Institut za kostim Metropolitan muzeja umetnosti. Iz godine u godinu, prikupljaju se osmocifrene sume novca.

Šta se dešava na Met Gali?
Ukratko: to je tajna. Iz tog razloga, gosti moraju da se pridržavaju politike zabrane telefoniranja (a samim tim i društvenih medija). Ovo pravilo je prekršila Kendal Džener, koja je dala pogled iza kulisa gale 2021.kroz kameru svog telefona. 
Događaj obično uključuje izvođača visokog profila, poput Rijane ili Džastina Bibera, a gosti uvek istražuju izložbu pre nego što sednu zajedno za večeru.

Gde se održava Met Gala?

Održava se u Metropoliten muzeju umetosti u NJujorku, prvog ponedeljka u maju svake godine. Gosti koji prisustvuju gali, obično odsedaju u hotelima u blizini.

Ko je pozvan na Met Galu?

Sve do večeri uoči događaja, spisak gostiju je streogo poverljiv. Ali, neka do najvećih imena u šou-biznisu redovno učestvuju- od Bijonse, Lejdi Gage, Madone i Rijane. Veoma često dizajneri prošetaju crvenim tepihom sa svojim muzama: Mark Džejkobs i Kejt Mos, Nikolas Geskier i Ema Stoun samo su neka su od imena.
 

Ko prisustvuje Met Gali?

Događaj obično ugošćuje oko 600 posetilaca, a među njima su zvezde, mladi kreativci i uzori industrije.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas