Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Све што треба да знате о НОЋНОЈ КРЕМИ: Ово су разлике у односу на ДНЕВНУ, а њено свакодневно наношење је од велике важности

Битно је да одаберете ноћну крему која највише одговара вашем типу коже

1665647439_pexels-ron-lach-8142198.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Ако користите ноћну крему, требало би да будете обазриви при куповини како бисте одабрали ону најбољу за вашу кожу.

Најважније је да избегавате штетне састојке и разумете како се ноћне креме користе како бисте добили најбоље резултате.

Зашто треба да користите ноћну крему?

Кожа се састоји од неколико слојева, а временом се сваки слој истањи и губи структуру коју је имао јер се колаген, протеин који одржава кожу чврстом, троши. Док ваша кожа природно стари временом, излагање сунцу и другим факторима околине може да убрза процес старења. Можда ћете почети да примећујете линије, боре и опуштеност коже. Ваша кожа може постати сува јер се влага више не задржава у порама.

Прочитајте још: Прскате парфем по ВРАТУ И ДЕКОЛТЕУ? Манекенка објашњава зашто би то требало одмах да престанемо да радимо (ВИДЕО)

Срећом, производи попут ноћних крема могу да пруже заштиту вашој кожи док спавате.

Разлика између дневне и ноћне креме

Дневна крема је лагана и треба да садржи крему за сунчање са најмањим фактором (15) како би заштитила вашу кожу од излагања сунцу. Дневне креме такође садрже витамин Ц који вашој кожи даје сјај, па чак и пигмент.

Ноћнакрема треба да има различите састојке и конзистенцију од дневне креме. Ноћне креме су гушће и садрже састојке који кожу чине влажном и који је заглађују.

Састојци које треба да садржи ноћна крема

Када је у питању избор ноћне креме, брендови и цене нису толико важни. Уместо тога, требало би да размотрите своје потребе и потражите састојке који су најбољи за вашу кожу.

Ретинол. Овај састојак против старења потиче од витамина А. Помаже у смањењу знакова старења попут финих линија, бора и тамних флека. Такође побошљава тен. Ако имате осетљиву кожу, немојте да користите превише ретинола јер он може да изазове иритацију. Ако ваша ноћна крема садржи ретинол, почните да је користите неколико пута недељно и повећавајте када схватите да то вашој кожи прија.

Алфа и бета хидрокси киселине. Ови састојци потичу из воћа. Помажу да побољшате изглед ваше коже. Ове киселине такође пружају нежан пилинг који помаже вашој ноћној креми да допре до дубљих слојева коже.

Хијалуронска киселина. Овај састојак упија влагу и задржава је унутар вађе коже. Чини да кожа изгледа затегнуто, уклања линије и боре. Ако ваша ноћна крема садржи хијалуронску киселину, требало би да је нанесете док је кожа још влажна да бисте осигурали додатну влагу и максимизирали резултате.

Витамин Е. Антиоксидативна својства помажу вашој кожи да остане хидратизирана и побољшавају ваш тен.

Ресвератрол. Још један антиоксидант, овај састојак помаже у смањењу ефеката стреса на вашу кожу.

Прочитајте још: "Реп кикица" - фризура идеална за сваку прилику: Једноставна и готова за ПЕТ минута (ВИДЕО)

Церамиди. Овај протеин пружа заштиту спољашњем слоју ваше коже. Задржава влагу и штити кожу од токсина из околине.

Глицерин. Овај састојак помаже у уклањању свих неправилности на кожи.

Млечна киселина. Помаже у уклањању спољашњег слоја мртвих ћелија коже тако да други састојци могу да допру до дубљих слојева коже.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas