Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Техника за НЕГУ лица Елизабет Тејлор: Данас је постала јако популарна, а може вам помоћи да се отарасите бора

Трик Елизабет Тејлор који је постао тренд тек пола века касније

1705322290_Foto-Profimedia-Elizabet-Tejlor.jpg
Фото: Цоуртесy Еверетт Цоллецтион / Еверетт / Профимедиа
Oglas

Деценијама пре него што је ова техника за негу лица постала популарна, славна оскаровка примењивала ју је на свој начин и тако одржавала кожу лица хидрираном, здравом и младоликом

Ретку и невероватну лепоту Елизабет Тејлор пратила је њена велика љубав према шминкању и козметици, па је легендарна глумица, поред тога што је била најлепша свог времена, била и једна од негованијих жена у Холивуду.

Славна Лиз темељно се бавила негом коже и косе, мислила о сваком детаљу и имала сложену рутину, а мало је познато да је примењивала необичан пилинг коме је дуговала младолик изглед и савршено глатко лице.

Како је својевремено писао Вогуе, Елизабет Тејлор имала је обичај да брије лице како би уклонила мртве ћелије коже и направила савршено чисто "платно" за шминкање.

Данас је ова техника позната као дермапланинг и подразумева дубинско чишћење коже захваљујући коме кожа лица лакше "дише", делује одморније, хидриранија је и освежена.

Шта је дермапланинг и како се изводи?

Док су у прошлости жене попут Елизабет Тејлор и Мерилин Монро користиле обичне бријаче, данас за то постоје специјализовани скалпели, захваљујући којима је могуће уклонити и најмеканије и најтање власи. Дермапланинг заправо делује као пилинг , а овај третман показао се врло корисним.

Како стручњаци објашњавају, захваљујући дермапланингу, који се углавном изводи једном месечно, кожа боље апсорбује производе за негу, а шминка боље пријања уз кожу и лице изгледа свежије.

Пре свега је овај третман намењен за чишћење масне коже која је склона акнама и митисерима, али може да се прилагоди и нормалној кожи.

Ипак, имајте у виду с дермапланингом треба бити на опрезу – уколико се не ради вешто, може доћи до запаљења коже и црвенила.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas