Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДЕВНИ КОМАДИ

Током врелих дана ЛАНЕНА ОДЕЋА је најбољи избор и за посао и за шетњу! Доносимо 3 разлога зашто је обавезна током ЛЕТА

Високе дневне температуре ограничавају наш избор одевних комада

1654444980_white-g2bd64e405_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Да ли и ви имате проблем одабира гардеробе за посао и свакодневне активности током врелих летњих дана? Замените свакодневне одевне комаде одећом направљеном од лана. Управо, ланена одећа је најбоља инвестиција у нашу летњу гардеробу, јер је врло прозрачна, а истовремено се одликује способношћу упијања влаге па се у њој не знојимо. 

Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)

Ланена тканина израђена је од врло финих влакана добијених из биљке лана. Влакна се пажљиво уклањају и затим ткају у удобну и издржљиву тканину. Ланена тканина сматра се једном од најстаријих на свету и често се повезивала с издржљивошћу и богатством. 

Изузетно издржива одећа

Лан је познат као најјаче природно влакно на свету и пуно је издржљивији од памука. Чврстоћа влакана директно придоноси чврстоћи тканине од које је одевни предмет израђен, па су ланени одевни предмети врло издржљиви и отпорни. Са сваким прањем ланена одћа постаје мекша и глаткија. Обична памучна кошуља може се носити неколико година пре него што се уништи услед коришћења и честог прања, а ланена кошуља ће уз правилну негу изгледати готово као нова и преносити се с колена на колено.

Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)

Корисна за здравље

Многи људи пате од разних алергија и кожних болести, па им ношење одеће од одређених тканина ствара проблеме. За њих је ланена одећа засигурно најбољи избор, јер лан током узгоја и обраде често није изложен штетним хемикалијама, а притом је врло прозрачан. То омогућује слободно кретање ваздуха, па брзо одводи влагу. Као резултат тога, мања је могућност накупљања влаге, што је савршено окружење за размножавање микроба и бактерија.

Прочитајте још:  Маша Терзић прославила рођендан без изабраника? Непосредно пред порођај организовала прославу, а Звездан је изјавио ово (ФОТО)

Пријатна за ношење

Ланена одећа је врло прозрачна због природних влакана и не лепи се за нашу кожу. Прозрачност и способност одвођења влаге омогућују нам да избегнемо непријатан осећај прегрејавања и знојења у ланеној одећи, што се често догађа када носите синтетичку одећу. Ланена одећа обично је доступна у слободнијим кројевима, што додатно доприноси удобности ношења.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas