Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Три намирнице за мекша стопала: Како да искористите ЛУК за савршен педикир?

За негована стопала требаће вам три намирнинце које засигурно имате у кухињи.

1626078164_feet-5893686_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Решите се задебљане коже на петама и сами спремите своја стопала за плажу уз помоћ три моћне намирнице које имате у кухињи.

Један чај, једно воће и једно поврће биће много бољи "алат" од грубих турпија, а деловаће подједнако добро као скупи третмани у козметичким салонима.

Прочитајте још: Аспирин лечи и ИСПУЦАЛЕ ПЕТЕ: Урадите ОВО, и резултати ће вас одушевити

Лук

Лук је богат витамином Ц и помаже при задебљаној кожи на стопалима тако што експресно омекшава кожу. За лепу и нежну кожу исеците главицу лука и њоме добро натрљајте стопала.

Оставите да делује преко ноћ, а за још бољи ефекат навуците чарапе преко стопала. Код јаких задебљања овај поступак треба понављати неколико дана заредом.

фото: Пиксабеј

Лимун

Лимун, тачније корица од лимуна, право је мало чудо против задебљане коже на стопалима. Наиме, због киселине коју садржи у својој кори, лимун брзо отклања одмрлу кожу.

Једноставно ставите комад коре од лимуна на одговарајуће место и учврстите је пешкиром или фластером, па оставите да делује преко ноћи.

Следеће јутро склоните кору и намажите кожу кокосовим уљем. Понављајте поступак сваки дан, док задебљана кожа не нестане.

фото: Пиксабеј

Камилица

Захваљујући противупалном и антибактеријском деловању, камилица је такође веома делотворна против задебљане коже.

У лавор с врелом водом ставите три или четири кесице чаја од камилице (број кесица зависи од тога колико сте воде сипали. Сачекајте да се вода мало охлади, па потопите стопала на око 15 минута.

Затим можете задебљана места птклонити каменом или турпијом потпуно безболно, и брже него иначе.

фото: Пиксабеј

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas