Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три разлога због којих се лак љушти са ноктију: Ево како да му продужите рок трајање

Има ли бољег осећаја од савршено одрађеног маникира?

1693753770_shutterstock_1678743706.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Било да га урадите сами код куће или у салону, знате о каквом маникиру причамо: једнака боја, без мехурића или празних места. Најбоље је када потраје мало дуже, што и представља разлог због којег волимо гел маникире. Брзо се суше, трају дуже од класичног маникира, а сјај боје траје колико ми желимо. Звучи као да је много добро да би било истинито, али тако је. Гел маникири су, међутим, склони пуцању и раздвајању од нокта.

Постоје три разлога због којих се ова досадна ситуација појављује:

1. Структура и место

Ваш природан нокат има свој облик, а ако лак не прати његов природан облик и једнако се не распореди, пуцање ће се десити са стране нокта или на средини. Ако је превише лака стављено са стране или у корену нокта, доћи ће до подизања и раздвајања. Требало би да највише лака ставите на средину, па одатле да раздвајате ка ивицама нокта.

2. Превише турпијања

Када се нокат превише истурпија или се превише изобличи његов природан облик, то слаби ивице нокта. Што је слабији нокат, то ће се мање лак држати за њега - што доводи до пуцања. Када турпијате нокте, водите рачуна да померате турпију у једном правцу, а не напред - назад (што генерално сви радимо).

3. Тип гел лака

Неке гел формуле су флексибилније од других, што значи да ће бити боље за вас, него да изаберет неки који није. Жене које имају природно меке и слабије нокте треба да користе флексибилнију формули, а ако имате јаче нокте, за вас ће јача формула гел лака бити најбољи избор. Можда ће вам бити тешко да изаберете који тип гела ће вам најбоље одговарати, али ће професионална маникирка моћи да одреди стање ваших ноктију и да вам препоручи одређени гел лак. Нажалост, неки салони користе само једну врсту гел лакова, па ћете можда морати да идете у неки други салон.

Још неке битне чињенице:

- Ако ставите дебљи слој лака, он ће се практично "гушити" и неће моћи да се осуши како треба. То доводи до појаве мехурића, које никако не волимо да видимо.

- Маникир вам неће бити добар ако кренете да га радите на масним ноктима. Наше руке и нокти имају природна уља, па ако ставите лак преко таквог нокта, боја се неће примити једнако. Да бисте избегли ту појаву, оперите руке са сапуном и водом пре него што започнете мазање ноктију. Након сушења, преко њих ставите прајмер како бисте уклонили вишак уља.

- Још један начин да продужите трајање маникира јесте да водите рачуна о истеку рока трајања лака за нокте. Ако је ваш лак стар, његова формула ће почети да се распада. Проверите да ли је истекао рок пре коришћења и да није ушло много ваздуха у бочицу због којег настају мехурићи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas