Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трикови за ШМИНКАЊЕ ОЧИЈУ са спуштеним капцима: Избегните грешке које сви праве

Испробајте савете који вам могу помоћи

1688824293_sminkanje.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када се шминкамо, трудимо се да то изгледа савршено. Међутим, ево које грешке у шминкању спуштених капака све правимо, укључујући и светске звезде.

Грешке у шминкању спуштених капака које све правимо

Спуштени капци су веома честа карактеристика, али вакав облик и структура очију чине наношење шминке за нијансу тежим. Добра вест је да ипак можете да се добро нашминкате уколико избегавате ових неколико грешака.

Затварање очију приликом наношења шминке

Уколико затворите око док наносите шминку на њега, нисте у могућности увидите какав ће резултат бити. Тачније, можете савршено да нанесете шминку на затворено око, али када га отворите то неће изгледати како сте замислили. Због тога је веома важно да видите како изгледа то што радите на отвореном оку да не бисте морали све поново.

Исцртавање јасних контура око очију

Широке или дугачке стрелице око очију не чине изглед изражајним. Баш супротно. Оне привлаче пажњу на ваш капак, а не на очи. Уместо јасних линија и изражених стрелица, најбоље би било да правите благе прелазе сенчењем.

Контрастни прелази

Шминка не би требало да има превише оштре прелазе, нити да буде превише светла јер ћете тако додатно скренути пажњу на капке. То не значи да вам пристаје само сенка у беж нијансама, али користите мекше и пригушеније боје.

Грешке у шминкању спуштених капака: Лоше сенчење

Јасне границе сенчења могу покварити чак и најбољу шминку. Пронађите добру четку за сенчење: Треба да буде округлог пречника и облику бакље. Поред тога одаберите меке сенке које ће се лако измешати.

Наношење сјајних сенки

Сјајне сенке стварају додатни волумен на капку. Најбоље би било да их не наносите јер ћете га додатно нагласити.

Наношење широке линије ајлајнера

Код шминкања спуштених капака, веома је важно да не извлачите широке линије ајлајнером јер ћете тако указати на несавршености онога што желите да сакријете.

Грешке у шминкању спуштених капака: Извлачење линија које не прате обрве

Превише равна линија ће изгледати веома лоше као део шминке. Међутим, лагана кривина у облику обрва ће помоћи да се капак визуелно подигне. Ипак, будите пажљиви да не савијете ову линију превише јер ћете иначе имати уплашен израз лица.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas