Oglas
· · Komentari: 0

Trikovi za ŠMINKANJE OČIJU sa spuštenim kapcima: Izbegnite greške koje svi prave

Isprobajte savete koji vam mogu pomoći

1688824293_sminkanje.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada se šminkamo, trudimo se da to izgleda savršeno. Međutim, evo koje greške u šminkanju spuštenih kapaka sve pravimo, uključujući i svetske zvezde.

Greške u šminkanju spuštenih kapaka koje sve pravimo

Spušteni kapci su veoma česta karakteristika, ali vakav oblik i struktura očiju čine nanošenje šminke za nijansu težim. Dobra vest je da ipak možete da se dobro našminkate ukoliko izbegavate ovih nekoliko grešaka.

Zatvaranje očiju prilikom nanošenja šminke

Ukoliko zatvorite oko dok nanosite šminku na njega, niste u mogućnosti uvidite kakav će rezultat biti. Tačnije, možete savršeno da nanesete šminku na zatvoreno oko, ali kada ga otvorite to neće izgledati kako ste zamislili. Zbog toga je veoma važno da vidite kako izgleda to što radite na otvorenom oku da ne biste morali sve ponovo.

Iscrtavanje jasnih kontura oko očiju

Široke ili dugačke strelice oko očiju ne čine izgled izražajnim. Baš suprotno. One privlače pažnju na vaš kapak, a ne na oči. Umesto jasnih linija i izraženih strelica, najbolje bi bilo da pravite blage prelaze senčenjem.

Kontrastni prelazi

Šminka ne bi trebalo da ima previše oštre prelaze, niti da bude previše svetla jer ćete tako dodatno skrenuti pažnju na kapke. To ne znači da vam pristaje samo senka u bež nijansama, ali koristite mekše i prigušenije boje.

Greške u šminkanju spuštenih kapaka: Loše senčenje

Jasne granice senčenja mogu pokvariti čak i najbolju šminku. Pronađite dobru četku za senčenje: Treba da bude okruglog prečnika i obliku baklje. Pored toga odaberite meke senke koje će se lako izmešati.

Nanošenje sjajnih senki

Sjajne senke stvaraju dodatni volumen na kapku. Najbolje bi bilo da ih ne nanosite jer ćete ga dodatno naglasiti.

Nanošenje široke linije ajlajnera

Kod šminkanja spuštenih kapaka, veoma je važno da ne izvlačite široke linije ajlajnerom jer ćete tako ukazati na nesavršenosti onoga što želite da sakrijete.

Greške u šminkanju spuštenih kapaka: Izvlačenje linija koje ne prate obrve

Previše ravna linija će izgledati veoma loše kao deo šminke. Međutim, lagana krivina u obliku obrva će pomoći da se kapak vizuelno podigne. Ipak, budite pažljivi da ne savijete ovu liniju previše jer ćete inače imati uplašen izraz lica.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas