Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
боре

Ублажите процес старења лако – помоћу хијалуронских филера

Старење се не може спречити, али се може ублажити одређеним техникама и препаратима.

1643107690_a6487d29c902ccf6aa7d9b081facd9a580770b9d.jpg
Фото: Депосит
Oglas

С годинама постајемо све мање толерантни према борама, па смо врло често у потрази за оним што је најефикасније за њихово уклањање или ублажавање. Оно што је последњих година најистакнутије у антиејџ естетским процедурама јесу третмани хијалуронским филерима. И док се такви третмани углавном везују за лепши пол, треба напоменути да они нису страни ни мушкарцима, те им се и они врло често подвргавају. Хијалуронски филери данас имају много разноврснију примену него што је то било када су се тек појавили, те су на првом месту у многим естетским захватима.

Хијалуронски филери – када кренути са коришћењем

Као и код сваког третмана коме планирате да се подвргнете, треба пре свега да се детаљно информишете. Већ је опште познато да је хијалурон природни састојак наше коже који пружа неопходну свежину нашем изгледу. Свеж изглед без бора и еластична кожа карактеришу младалачки изглед, а те особине се са старењем губе, па је потребно надоместити недостатак хијалурона употребом филера. Са њиховом употребом обично се креће након педесете године, мада може и раније, у зависности од стања коже. Без обзира на године, нарочито је важно бити умерен у употреби хијалурона, да би изглед био што природнији. Филери су одличан избор за оне који нису присталице естетске хирургије и инвазивнијих метода. Хијалуронски филери убризгавају се путем ињекције директно у жељено подручје, односно у боре и линије које треба ублажити или елиминисати. И не само то – када се филери убризгају, они постају саставни део наше коже те подстичу кожу да сама ствара колаген како би се жељени изглед што дуже одржао. Још један разлог велике популарности хијалуронских филера јесте то што се могу употребити на било ком делу лица, врата и деколтеа, па чак и усана. У старијем добу леп, негован и младалачки изглед утиче и на спречавање осталих нежељених пратилаца старења, као што су депресија и губитак животне енергије.

Депресија у старијем животном добу није нерешива

Старост са собом поред другачијег изгледа носи и одређене здравствене проблеме. Проблеми са срцем, крвним притиском, реума, дијабетес, и многи друге хроничне болести постају саставни део живота. И наравно, када се човек не осећа добро, постаје лошије расположен и склон негативном начину размишљања. Управо зато се врло често уз све то јавља депресија, коју је понекад и тешко приметити услед свих осталих тегоба. Психичко здравље тада никако не треба занемарити, симптоми депресије су разнолики, те је важно приметити их и што пре кренути са лечењем. Антидепресиви су једна опција, као и третмани и разговори са психолозима, али уз све то је изузетно важно окренути се стварима које су извор задовољства: дружење, шетња, хоби... Све што позитивно утиче на ваше расположење, а самим тим на опште стање организма и имунитет, треба да постане део свакодневице свих, а нарочито старијих људи.

Неопходни суплементи за имунитет

Са старењем организма јавља се и недостатак одређених витамина који су битни за нормално функционисање организма и имунитет. Неке витамине и минерале и у младости не можемо довољно добити из хране, а камоли у старијем добу. Зато је потребно уносити неопходне суплементе за имунитет. Витамини који се препоручују старијима, а уједно доприносе јачању имуно система, бољем расположењу и лепом изгледу, као и побољшању енергије и виталности, јесу витамин Б и колаген, поред стандардних витамина Ц, Д, магнезијума и калцијума.

Поред свих тешкоћа које долазе како се одмиче животни век, рецепт за срећно старење подразумевао би посвећеност телу и духу, позитивне мисли и испуњен дан.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas