· · Komentari: 0
bore

Ublažite proces starenja lako – pomoću hijaluronskih filera

Starenje se ne može sprečiti, ali se može ublažiti određenim tehnikama i preparatima.

1643107690_a6487d29c902ccf6aa7d9b081facd9a580770b9d.jpg
Foto: Deposit

S godinama postajemo sve manje tolerantni prema borama, pa smo vrlo često u potrazi za onim što je najefikasnije za njihovo uklanjanje ili ublažavanje. Ono što je poslednjih godina najistaknutije u antiejdž estetskim procedurama jesu tretmani hijaluronskim filerima. I dok se takvi tretmani uglavnom vezuju za lepši pol, treba napomenuti da oni nisu strani ni muškarcima, te im se i oni vrlo često podvrgavaju. Hijaluronski fileri danas imaju mnogo raznovrsniju primenu nego što je to bilo kada su se tek pojavili, te su na prvom mestu u mnogim estetskim zahvatima.

Hijaluronski fileri – kada krenuti sa korišćenjem

Kao i kod svakog tretmana kome planirate da se podvrgnete, treba pre svega da se detaljno informišete. Već je opšte poznato da je hijaluron prirodni sastojak naše kože koji pruža neophodnu svežinu našem izgledu. Svež izgled bez bora i elastična koža karakterišu mladalački izgled, a te osobine se sa starenjem gube, pa je potrebno nadomestiti nedostatak hijalurona upotrebom filera. Sa njihovom upotrebom obično se kreće nakon pedesete godine, mada može i ranije, u zavisnosti od stanja kože. Bez obzira na godine, naročito je važno biti umeren u upotrebi hijalurona, da bi izgled bio što prirodniji. Fileri su odličan izbor za one koji nisu pristalice estetske hirurgije i invazivnijih metoda. Hijaluronski fileri ubrizgavaju se putem injekcije direktno u željeno područje, odnosno u bore i linije koje treba ublažiti ili eliminisati. I ne samo to – kada se fileri ubrizgaju, oni postaju sastavni deo naše kože te podstiču kožu da sama stvara kolagen kako bi se željeni izgled što duže održao. Još jedan razlog velike popularnosti hijaluronskih filera jeste to što se mogu upotrebiti na bilo kom delu lica, vrata i dekoltea, pa čak i usana. U starijem dobu lep, negovan i mladalački izgled utiče i na sprečavanje ostalih neželjenih pratilaca starenja, kao što su depresija i gubitak životne energije.

Depresija u starijem životnom dobu nije nerešiva

Starost sa sobom pored drugačijeg izgleda nosi i određene zdravstvene probleme. Problemi sa srcem, krvnim pritiskom, reuma, dijabetes, i mnogi druge hronične bolesti postaju sastavni deo života. I naravno, kada se čovek ne oseća dobro, postaje lošije raspoložen i sklon negativnom načinu razmišljanja. Upravo zato se vrlo često uz sve to javlja depresija, koju je ponekad i teško primetiti usled svih ostalih tegoba. Psihičko zdravlje tada nikako ne treba zanemariti, simptomi depresije su raznoliki, te je važno primetiti ih i što pre krenuti sa lečenjem. Antidepresivi su jedna opcija, kao i tretmani i razgovori sa psiholozima, ali uz sve to je izuzetno važno okrenuti se stvarima koje su izvor zadovoljstva: druženje, šetnja, hobi... Sve što pozitivno utiče na vaše raspoloženje, a samim tim na opšte stanje organizma i imunitet, treba da postane deo svakodnevice svih, a naročito starijih ljudi.

Neophodni suplementi za imunitet

Sa starenjem organizma javlja se i nedostatak određenih vitamina koji su bitni za normalno funkcionisanje organizma i imunitet. Neke vitamine i minerale i u mladosti ne možemo dovoljno dobiti iz hrane, a kamoli u starijem dobu. Zato je potrebno unositi neophodne suplemente za imunitet. Vitamini koji se preporučuju starijima, a ujedno doprinose jačanju imuno sistema, boljem raspoloženju i lepom izgledu, kao i poboljšanju energije i vitalnosti, jesu vitamin B i kolagen, pored standardnih vitamina C, D, magnezijuma i kalcijuma.

Pored svih teškoća koje dolaze kako se odmiče životni vek, recept za srećno starenje podrazumevao bi posvećenost telu i duhu, pozitivne misli i ispunjen dan.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.