Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уклоните флеке од СУНЧАЊА на природан начин: Све што вам је потребно је ово ВОЋЕ

Овај третман вам може помоћи да код флека које настају од сунчања

1663063924_pexels-cottonbro-4966570.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Често када смо дуже изложени сунцу се нам лицу појављују тамне флеке, обично на челу, јагодицама, а понекад и изнад усана, а које делују као трагови прљавштине. Реч је о појачаној пигментацији, односно хиперпигментацији, која чак ни најјачим кућним пилинзима не може да се уклони са коже. 

Код овог проблема помаже један сасвим неочекивган "лек", а то су суве кајсије! Ово сушено воће помаже да се уклоне тамне флеке са коже, а све захваљујући једном нутријенту.

Суве кајсије садрже бета-каротен који, када се унесе, претвара се у витамин А. Овај витамин штити кожу од оштећења и посебно помаже код појачане пигментације тако што уклања ове ружне флеке са лица.

Прочитајте још: Ефикасно уклања подочњаке: Направите маску од кафе и кокосовог уља за сјајне резултате

Доктори истичу и да је концентрација хранљивих материја, витамина и минерала у 100 грама сувих кајсија већа него у истој количини овог воћа кад је свеже. Када се осуши, кајсија губи влагу, па се витамини концентришу у остацима пулпе.

Суве кајсије су 80 одсто састављене од лако сварљивих угљених хидрата – моно и дисахарида, па се особама са дијабетесом не препоручује да их једу, или макар да буду обазриви са њима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas