Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Решите се ТАМНИХ ФЛЕКА од сунчања: 4 начина да их уклоните ПРИРОДНИМ путем

Састојке већ имате код куће

1659443019_Foto-Pexels-Pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс
Oglas

Флеке на кожи најчешће настају као последица дужег излагања сунчевим зрацима. Најуочљивије су на лицу, али се често јављају и на раменима, врату и леђима. 

Срећом, постоје природни начини да их се решите, те не морате да користите никакве скупе козметичке третмане, нити креме.

Зашто настају тамне флеке на кожи?

Као најчешћи узрочник тамних флека на лицу обично се наводи дуготрајно излагање сунчевим зрацина, при чему долази до појачаног рада меланоцита, услед којих се јављају непривлачне депигментације коже руку, ногу или лица.

Наравно, то није једини разлог јер велику улогу имају године и генетика, али и други фактори. Стрес је такође један од њих, затим болести јетре, менопауза, конзумирање цигарета, али и недостатак витамина Б12 или Ц.

Највидљивије су управо тамне флеке на лицу ако вам је тен светлији, те због тога највише задају муке кад је у питању њихово прикривање.

Постоји неколико природних начина да се решите тамних флека насталих сунчањем, али пре било какве примене, свакако је добро да се посаветујете са дерматологом.

Прочитајте још: Џенифер Лопез у смелој хаљини, а у рукама торба коју овог лета носе жене широм света (ФОТО)

Незаменљиви першун

Ова зачинска биљка показала се као веома ефикасно средство које одлично уклања сунчане пеге, акне и флеке на лицу и кожи. Најефикаснија је ако се користи као лосион, а ево како да га припремите: Прелити 25 грама свежег листа першуна са 2 децилитра воде и кувати све док не прокључа, а након тога склонити са стране и оставити поклопљено да се фино прохлади. Затиим добро процедити и добијену течност помешати са 3 децилитра минералне воде, која је претходно одстајала у чаши да изветри.

Лосион од першуна пресути у стаклену флашицу и држати у фрижидеру. Користити ујутру и увече за чишћење лица. Пеге и флеке на лицу ће најпре избледети, а затим и потпуно нестати ако се овај лосион буде користио свакодневно.

Такође, можете да направите и маску од першуна, која не само што ће уклонити флеке и пеге на кожи, већ ће јој вратити и еластичност. За њену припрему неопходни су свежи листо и стабиљке першуна, уколико се маска припрема у пролеће, или корен, ако се то чини на јесен.

Отприлике две кашике самлевеног першуна нанети на претходно очишћено подручје и оставити да делује око пола сата. Испрати хладном водом, а затим нанети хидрантну крему.

Испробајте црну роткву

Црна ротква је одлична за уклањање митисера или ожиљака од акни са коже. Такође је добра и за уклањање флека од сунца.

Маска се припрема тако што се 30 одсто свеже црне роткве наренда на ситно ренде, а затим помеша са 2 децилитра јогурта. Претходно очишћено лице најпре прекрити газом, а затим преко ње нанети маску и оставити је да делује око пола сата. Након тога испрати лице водом. Поступак понављати једном недељно најмање месец дана, док вам се флеке на лицу од сунца не повуку.

Флеке од сунца уклоните лимуновим соком

Лимун садржи лимунску киселину, која ефикасно избељује тамне пеге и сунчане флеке на лицу, али се мора примењивати редовно. Међутим, често наношење сока од лимуна на кожу може узроковати иритацију праћену непријатним пецкањем, па да би се то избегло, претходно га треба помешати са мало меда и примењивати као маску.

Поступак је веома једноставан: Исеците лимун на танке колутове и свакодневно траљајте места захваћена пегама и флекама или помешајте сок од лимуна са кашичицом меда и нанесите на сва проблематична места. Оставите да делује око пола сата, а затим исперите млаком водом.

Сок од кромпира је ефикасан

Кромпиров сок садржи ензим који посветљује кожу. Пеге на кожи лица најбоље је да масирате свежим колутовима кромпира, док се оне на рукама најбоље уклањању ако се ставља паковање од наренданог кромпира. У случају да вам се јаве флеке на лицу након излагања сунцу, помаже следећа маска:

Нарендати један средњи кромпир на ситно ренде, па додати пола кашичице маслиновог уља, кашику свежег млека и кашичицу мекиња, па мешати све док се не добије уједначена паста. Нанести маску на претходно очишћену кожу и оставити да делује најмање 20 минута. Након тога испрати млаком оводм, па умасирати сурутку или кисело млеко.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas