Oglas
· · Komentari: 0

Uklonite fleke od SUNČANJA na prirodan način: Sve što vam je potrebno je ovo VOĆE

Ovaj tretman vam može pomoći da kod fleka koje nastaju od sunčanja

1663063924_pexels-cottonbro-4966570.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Često kada smo duže izloženi suncu se nam licu pojavljuju tamne fleke, obično na čelu, jagodicama, a ponekad i iznad usana, a koje deluju kao tragovi prljavštine. Reč je o pojačanoj pigmentaciji, odnosno hiperpigmentaciji, koja čak ni najjačim kućnim pilinzima ne može da se ukloni sa kože. 

Kod ovog problema pomaže jedan sasvim neočekivgan "lek", a to su suve kajsije! Ovo sušeno voće pomaže da se uklone tamne fleke sa kože, a sve zahvaljujući jednom nutrijentu.

Suve kajsije sadrže beta-karoten koji, kada se unese, pretvara se u vitamin A. Ovaj vitamin štiti kožu od oštećenja i posebno pomaže kod pojačane pigmentacije tako što uklanja ove ružne fleke sa lica.

Pročitajte još: Efikasno uklanja podočnjake: Napravite masku od kafe i kokosovog ulja za sjajne rezultate

Doktori ističu i da je koncentracija hranljivih materija, vitamina i minerala u 100 grama suvih kajsija veća nego u istoj količini ovog voća kad je sveže. Kada se osuši, kajsija gubi vlagu, pa se vitamini koncentrišu u ostacima pulpe.

Suve kajsije su 80 odsto sastavljene od lako svarljivih ugljenih hidrata – mono i disaharida, pa se osobama sa dijabetesom ne preporučuje da ih jedu, ili makar da budu obazrivi sa njima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas