· · Коментари: 0
лепота

Успорите старење вашег ВРАТА помоћу ових пет савета! Начин на који спавате и шта једете утичу на његов изглед

​Баш као и наша лица, наши вратови брзо старе због генетике и дужег излагања ултраљубичастим (УВ) зрацима, као и због земљине теже која вуче нашу кожу на доле.

1650900787_george-bohunicky-qJKT2rMU0VU-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш

Чак и ако напорно радимо да сакријемо знаке старења попут бора на лицу или седе косе, наши напори могу бити узалудни ако занемаримо свој врат.

Прочитајте још: Психолог за Магазин открива: За здравље психе - ослушкујте тело!

Како би могли да задржите што дуже ваш младалачки сјај и да спасите ваш врат од прераног опуштања и бора, требало би да пратите следеће кораке. 

1. Правилно спавање и исхрана могу вам помоћи да избегнете боре на врату.

Наш положај током спавања може допринети наборима на нашој кожи. Спавање на боку или стомаку тера вас да притиснете лице на јастук и узрокује да вам се врат савије. На крају, овај поновљени положај ће урезати линије у вашу кожу. Према мишљењу стручњака, најбољи начин да избегнете боре на врату док спавате је да лежите на леђима.

Храна богата витамином А и бета-каротеном такође вам може помоћи да развијете бољу кожу. Жуто-наранџасто воће и поврће попут тиквица, шаргарепе и грејпфрута богато је каротеноидима, који делују као антиоксиданси који штите ваше ћелије. Убацивање неких састојака са есенцијалним масним киселинама у вашу исхрану — попут ораха и маслиновог уља — такође може одржати вашу кожу хидрантном и бољом.

2. Укључите врат у негу коже и наносите креме покретима од доле ка горе.

Већина стручњака за лепоту би рекла да се нега коже не зауставља на линији вилице. Када радите своју дневну рутину, требало би и на врат да наносите креме и серуме. Производи на бази ретинола и витамина Ц препоручују се за заштиту коже од УВ оштећења. Такође је важно свакодневно влажити врат, заједно са лицем. Одржавање хидратације коже помаже јој да задржи своју дебљину и чврстину. А пошто је врат пођеднако изложен УВ зрацима, додајте слој заштите тако што ћете га намазати кремом за сунчање. Још један савет професионалаца је да наносите производе покретима према горе, како би се супротставили гравитацији која утиче на нашу кожу.

3. Користите пилинге или уради сам маске да скинете мртву кожу.

Ако желите да избегнете да изгледате као потпуно другачија особа од врата на доле, пилинг такође треба да се ради и на врату, не само на лицу. Скидање горњег слоја коже помоћи ће у уклањању прљавштине и уља које изазивају акне које су се накупиле у порама. Креме такође могу боље да продиру у кожу када је чиста и свежа. Међутим, пре пилинга, уверите се да нема јаких хемикалија које би вам могле наштетити и пилинг наносите нежно, немојте бити превише груби. Боље користите пилинге које можете сами направити код куће од природних састојака, него да купујете у продавници пилинге пуне хемикалија. 

4. Одлазак на масажу поспешује производњу колагена у вашем телу.

То је као да ударите 2 муве једним ударцем - осећате се опуштено док добијате прелепу, блиставу кожу. Вруће масаже покрећу стварање колагена, који помаже у обнављању ћелија. Масаже лица такође побољшавају циркулацију крви у кожи, а истраживачи су открили да побољшавају и ефекте козметичких крема. Једна техника масаже коју можете сами да урадите је да спољашњим делом својих малих прстију притиснете врат, почевши од врха и крећете се наниже.

5. Будите свесни положаја свог врата док гледате у телефон

Гледање доле у ​​свој телефон доводи до „згужваног” врата и током времена, поновљени покрети могу продубити линије и изазвати трајне боре. Стручњаци препоручују позиционирање телефона испред лица док га користите. Овај једноставан трик може у почетку представљати бол у врату, али гледање право напред може спречити стварање линија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.