Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уз помоћ само три састојка кожа ће вам бити мекана и нежна: Сви ово имате код куће

Колико год да се негујете, руке ће одати ваше године на први поглед, ако их запоставите. Правилна нега ће кожу учинити нежном.

1711008500_shutterstock_1865174134.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Кожа на рукама је танка и склонија оштећењима, па се брже избора и огруби од коже на осталим деловима тела. На њих делује све, од сунчеве светлости до воде и свакодневних кућних послова, није ни чудо да наше руке брже остаре. Већина жена занемарује правилну негу руку која је неопходна како би кожа остала еластична.

Лосион од млека, меда и лимуна

Направите хранљиви лосион за негу руку, тако што ћете помешати шољу (од 250 мл) топлог млека, једну кашичицу меда и сок од пола лимуна. Добро измешајте да се мед истопи. Када се лосион охлади, сипајте га у чисту бочицу, на пример, од алкохола, и држите у фрижидеру. Мажите руке кад год можете и кожа ће вам бити нежна.

Хранљиви пилинг од маслиновог уља

С годинама, у кожи се смањује количина колагена, па настају боре, кожа губи еластичност и постаје груба. Негујте руке третманом који ћете направити од по ¼ кашичице маслиновог уља и шећера. Помешајте и умасирајте у кожу руку. Радите то једном недељно. Маслиново уље негује и лечи испуцалу кожу руку, умирује је и враћа јој влажност, а шећер делује као пилинг.

Унесите витамине путем хране

Храна коју једете, утиче на кожу. Уносите више намирница које садрже протеине, витамине Б и Е, како би кожа руку била нежна, а нокти здрави и чврсти. Једите интегралне житарице, спанаћ, бадем, семенке сунцокрета, јогурт, сир, рибу, пилетину, ћуретину.

(Ало)

Бонус видео:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas