Oglas
· · Komentari: 0

Uz pomoć samo tri sastojka koža će vam biti mekana i nežna: Svi ovo imate kod kuće

Koliko god da se negujete, ruke će odati vaše godine na prvi pogled, ako ih zapostavite. Pravilna nega će kožu učiniti nežnom.

1711008500_shutterstock_1865174134.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Koža na rukama je tanka i sklonija oštećenjima, pa se brže izbora i ogrubi od kože na ostalim delovima tela. Na njih deluje sve, od sunčeve svetlosti do vode i svakodnevnih kućnih poslova, nije ni čudo da naše ruke brže ostare. Većina žena zanemaruje pravilnu negu ruku koja je neophodna kako bi koža ostala elastična.

Losion od mleka, meda i limuna

Napravite hranljivi losion za negu ruku, tako što ćete pomešati šolju (od 250 ml) toplog mleka, jednu kašičicu meda i sok od pola limuna. Dobro izmešajte da se med istopi. Kada se losion ohladi, sipajte ga u čistu bočicu, na primer, od alkohola, i držite u frižideru. Mažite ruke kad god možete i koža će vam biti nežna.

Hranljivi piling od maslinovog ulja

S godinama, u koži se smanjuje količina kolagena, pa nastaju bore, koža gubi elastičnost i postaje gruba. Negujte ruke tretmanom koji ćete napraviti od po ¼ kašičice maslinovog ulja i šećera. Pomešajte i umasirajte u kožu ruku. Radite to jednom nedeljno. Maslinovo ulje neguje i leči ispucalu kožu ruku, umiruje je i vraća joj vlažnost, a šećer deluje kao piling.

Unesite vitamine putem hrane

Hrana koju jedete, utiče na kožu. Unosite više namirnica koje sadrže proteine, vitamine B i E, kako bi koža ruku bila nežna, a nokti zdravi i čvrsti. Jedite integralne žitarice, spanać, badem, semenke suncokreta, jogurt, sir, ribu, piletinu, ćuretinu.

(Alo)

Bonus video:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas