· · Коментари: 0

Затегните кожу и ублажите боре: Правимо маску од кромпира

Лепа и здрава кожа је сан сваке жене, а лице без бора и старачких флека може се постићи и без употребе скупих козметичких препарата и интервенција.

1646729641_65c67f4881a116b2758d75f0889cb32721a61290.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Пробајте на природан начин да затегенете кожу, ублажите боре и смањите старачке пеге и флеке. Доносимо вам једноставну маску која ће помоћи и да смањите последице на кожи настале услед разних штетних фактора, попут несанице, стреса, употреба хемикалија, стална изложеност сунчевим зрацима и веру...

Поступак:

Помешајте у посуди 1 кашичицу свеже цеђеног лимуновог сока са 2 кашике ренданог сировог кромнпира и 1/2 кашичице јогурта. Мешајте док се састојци не сједине, а онда нанесите на чисту кожу лица, врата и декорлтеа. Наносите масирајући лице кружним покретима, па оставите маску да делује око 20 минута. Препоручује се да ову маску за затезање коже користите једном недељно, али се због лимуна предлаже да је наносите ноћу како након стављања маске не бисте кожу одмах излагали сунцу.

Прочитајте још: Шта је "Луј Витон бринета"? Требало би да буде један од НАЈЛЕПШИХ ПРОЛЕЋНИХ ТРЕНДОВА када је реч о коси

Други рецепт је још једноставнији - Умутите 1 беланце док се не створи густ шам, а онда га пмешајте са 1 кашиком ренданог свежег кромпира. Када добро промешате, нанесите на кожу лица и оставите да одстоји око 15 минута. Исперите маску топлом водом.

Пре него што користите ове маске, важно је да смањите ризик од алергијске реакције на лицу. Нанесите малу количину производа на унутрашњу страну лакта. Сачекајте 20 минута. Ако нема алергијске реакције, можете користиту ову маску. Уколико имате проблематичну кожу, пре употребе се консултујте са дерматологом.

Маске употребљавајте једном недељно месец дана, па онда направите паузу. Требало би да након месец дана приметите резултате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.