· · Коментари: 0

10 НАЈГОРИХ БОЈА ЗА ЗИДОВЕ: Нико не воли да их види и изазивају одбојност код људи

Одабир боје за фарбање ваше може бити тежак задатак; неки се одлучују за неутралне док су други довољно храбри да изаберу смеле боје

1652694895_color-samples-g33b376adf_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

У недавно спроведеној студији, власници кућа су открили које боје не воле да виде на зидовима у кући и добијена је листа од десет боја које би требало избегавати када је уређење дома у питању. Испод можете прочитати комплетан списак:

10 најбољих најгорих боја према истраживању

1. Фуксија - 46,73 одсто 

2. Неон розе - 45 посто 

3. Неон жута - 43,2 одсто 

4. Лимета зелена - 42,53 одсто 

5. Скерлет - 40,13 одсто 

6. Јарко розе - 39,87 одсто 

7. Електрична наранџаста - 39,4 одсто 

8. Црна - 38,33 одсто 

9. Лимун – 38,13 одсто 

10. Електрично плава - 37,53 одсто 

Прочитајте још: КАКО ОЧИСТИТИ НАДСТРЕШНИЦУ ОД ПЛАТНА: Нанесите ОВАЈ раствор за мрље и буђ и вратите јој белу боју

Сада кад знамо које боје да избегавамо, поставља се питање које боје су у тренду. Стручњаци напомињу да топле неутралне боје не иду никуда у скорије време, посебно зато што светлије боје рефлектују светлост и топлину које могу помоћи у загревању куће током ових пораста енергије. 

У последње време, посебну популарност стекла је и једна варијанта плаве. У питању је "тамнији пудерасти блуз". Пинтерест претраге за 'плаву кухињу' такође су порасле за 171 одсто. Тако да, ако размишљате о кречењу, ово је једна од боја која треба да се нађе на вашој листи. 

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.