Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕОБИЧНО И КОРИСНО

3 невероватне примене ТАЛОГА ОД КАФЕ које ће вас одушевтити

Талог од кафе не смемо бацати у судопер, али изгледа да никако не смемо да га бацамо

1666556609_coffee-g35d9445d0_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Без сумње, талог од кафе је једна од ствари које највише бацамо. Не знају сви да постоји много различитих примена у различитим областима - од баштованства и одржавања куће до неге тела. Откријте неке од њих и учините свој животни стил још зеленијим!

Прочитајте још: Трик за чишћење: Стари, загорели ТИГАЊ ће изгледати као да сте га тек купили

Одржавање зелених биљака

Талог од кафе је одлична алтернатива хемијским ђубривима. Помешајте га са водом и ставите у цветне гредице да би цвеће и биљке узгајале 100% природно. У свом чистом облику, не помешан са водом, заштитиће биљке од мрава и других штеточина.

Примена у кухињи

Талог кафе можете користити за чишћење лонаца и тигања, посебно за уклањање масних кора са роштиља. Ако ваш намештај има мале огреботине, можете нанети талог кафе на њих влажним К-врхом да бисте прикрили штету. Такође можете покрити дно канте за смеће слојем талога од кафе да бисте се борили против лоших мириса. Кафа је такође добар дезодоранс за руке, користите је да бисте се ослободили мириса лука и белог лука након кувања. Само га помешајте са Марсејским сапуном у праху.

Прочитајте још: Најбољи метод за чишћење судопере: Ево од чега би прво требало да почнемо

Нега лица и тела

Користите талог од кафе као пилинг за лице и тело. Помешајте га са маслиновим уљем или другим биљним уљем да би ваша кожа била мека и нахрањена. Иста мешавина као и за пилинг, уз додатак кашике зелене глине осушене на сунцу, одлична је за масирање и смањење кеса испод очију.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas