Oglas
· · Komentari: 0
NEOBIČNO I KORISNO

3 neverovatne primene TALOGA OD KAFE koje će vas oduševtiti

Talog od kafe ne smemo bacati u sudoper, ali izgleda da nikako ne smemo da ga bacamo

1666556609_coffee-g35d9445d0_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Bez sumnje, talog od kafe je jedna od stvari koje najviše bacamo. Ne znaju svi da postoji mnogo različitih primena u različitim oblastima - od baštovanstva i održavanja kuće do nege tela. Otkrijte neke od njih i učinite svoj životni stil još zelenijim!

Pročitajte još: Trik za čišćenje: Stari, zagoreli TIGANJ će izgledati kao da ste ga tek kupili

Održavanje zelenih biljaka

Talog od kafe je odlična alternativa hemijskim đubrivima. Pomešajte ga sa vodom i stavite u cvetne gredice da bi cveće i biljke uzgajale 100% prirodno. U svom čistom obliku, ne pomešan sa vodom, zaštitiće biljke od mrava i drugih štetočina.

Primena u kuhinji

Talog kafe možete koristiti za čišćenje lonaca i tiganja, posebno za uklanjanje masnih kora sa roštilja. Ako vaš nameštaj ima male ogrebotine, možete naneti talog kafe na njih vlažnim K-vrhom da biste prikrili štetu. Takođe možete pokriti dno kante za smeće slojem taloga od kafe da biste se borili protiv loših mirisa. Kafa je takođe dobar dezodorans za ruke, koristite je da biste se oslobodili mirisa luka i belog luka nakon kuvanja. Samo ga pomešajte sa Marsejskim sapunom u prahu.

Pročitajte još: Najbolji metod za čišćenje sudopere: Evo od čega bi prvo trebalo da počnemo

Nega lica i tela

Koristite talog od kafe kao piling za lice i telo. Pomešajte ga sa maslinovim uljem ili drugim biljnim uljem da bi vaša koža bila meka i nahranjena. Ista mešavina kao i za piling, uz dodatak kašike zelene gline osušene na suncu, odlična je za masiranje i smanjenje kesa ispod očiju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas