· · Коментари: 0

Не бацајте талог од кафе: Уместо да заврши у судопери или смећу, МОЖЕ БИТИ ваш савезник у домаћинству

Између осталог, помаже у чишћењу и уклањању масноћа и прљавштине са кухињских и осталих површина

1653305020_anna-yang-clvQ2Q2vITU-unsplash.jpg
Пхото:Унспласх

Поспите талог кафе на прљаву површину, затим је четкицом добро изрибајте, а лако и брзо уклања и тврдокорне остатке хране.

Талог овог црног напитка одлично чисти и загореле лонце и рингле на шпорету. Само их немојте користити на светлим гранитним или мермерним плочама, јер њихова боја може да продре у порозне површине.Пхото:Унспласх

Кафа је, веровали или не, и природни омекшивач меса. Кухињска со, природне киселине и ензими из кафе чине мишиће меса мекшима, али и појачава укус ове намирнице. Употребљену млевену кафу помешајте са сувим зачинима и нанесите на месо најмање два сата пре припреме.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Талог од кафе пријаће и вашим биљкама јер је богат азотом, али садржи и фосфор, калијум, гвожђе, калцијум и магнезијум - што га чини јефтиним ђубривом за врт. Да бисте направили домаће ђубриво за биљке, помешајте талог кафе с другим органским материјама, као што су покошена трава, смеђе лишће, смеђе ђубриво или слама.

Биљке које добро реагују на талог од кафе су боровница, купус, соја, парадајз, кукуруз, руже, камелија, рододендрони и азалеја. Али стручњаци саветују да будете опрезни са младим садницама и семеном, јер превише кофеина може да им штети.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.