Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
природно и практично

Не бацајте ТАЛОГ ОД КАФЕ! Употребите га за чишћење ОВИХ ПЕТ СТВАРИ у вашој кухињи

Да ли сте попили јутарњу кафу? Никако не бацајте талог, већ погледајте како га можете ефикасно искористити у вашој кухињи!

1649697263_coffee-g39f5cf0de_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Талог од кафе је абразиван, што га чини одличним средством за чишћење лонаца, тигања, пећница и фиока фрижидера са непријатним мирисом. Чишћење тих тешких кухињских мрља често може изгледати као бескрајан посао, али талог би могао бити брзи одговор који тражите.

Прочитајте још: Ове ствари морате ХИТНО избацити из свог дома! Доносе негативну енергију и лошу срећу!

Сачувани талог можете користити за следеће ствари 

1. Рибање судова 

Груба текстура млевене кафе чини је идеалном за рибање оних тигања које се тешко чисте – и много је боља за животну средину од абразивних сунђера. Све што треба да урадите је да помешате две до три кашичице талога са топлом водом са сапуном и истрљате посуде меким сунђером док не буду чисте. Кафа је природни одмашћивач, тако да ће ваше посуде за кратко време бити беспрекорне. 

2. Чишћење роштиља и рерне

Уклањање прљавштине, масноће и прљавштине из ваше рерне није лак задатак. Међутим, киселост кафе је сјајна за уклањање чврстих мрља. Потопите своје решетке од роштиља у судоперу око 45 минута у раствор топле воде и неколико кашика талога и видећете да ће се чврсте мрље истопити, остављајући вас са роштиљем који је као нов. Ово такође функционише једнако добро и за роштиљ.

3. Освеживач за фрижидер и канте

Кухињске канте и фрижидери су магнет за бактерије и непријатне мирисе, али кафа је још један сјајан тајни састојак који може помоћи у уклањању лоших мириса заувек. Да бисте ово испробали код куће, све што треба да урадите је да ставите талог кафе у шољицу, па у фрижидер. Кафа је одличан апсорбер мириса, тако да се може користити да ваш фрижидер мирише свеже. Исто се може урадити са вашом кантом; једноставно ставите кашичицу кафе на дно пре него што ставите кесу за отпатке и сви лоши мириси ће избледети.

4. Чишћење површина

Кафа је такође одлична за уклањање мрља са плочица које се тешко чисте — помешајте неколико кашичица талога са сапуницом и имаћете сопствено средство за чишћење површина. Ова метода се може користити и на дрвеним површинама које имају огреботине – натопите кашичицу кафе топлом водом и нежно утрљајте површину. Ово ће умањити појаву огреботина и мрља.“

5. Одблокирајте судоперу

Кухињска судопера не пропушта воду? Покушајте да сипате талог кафе у судоперу, а затим течни сапун и кључалу воду. Ово ће вам помоћи да уклоните све блокаде и у кратком року ослободите мирис из сливника. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas