Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 грешке уништавају изглед дневне собе: Дизајнери ово никако не воле да виде

Дневна соба је срце сваког дома и просторија у којој проводимо највише времена, па већина људи највише улаже управо у њу.

1708956443_shutterstock_791407645.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоји низ начина и декоративних детаља којима можете да је улепшате, али ево шта кажу дизајнери ентеријера - шта је оно што никада не би требало да заузима места у вашој дневној соби.

Дизајнер ентеријера из Мајамија Лучана Фрагели, која се већ 15 година бави овим послом, за "Буссинесс Инсидер" открила је четири грешке које дневна соба "не трпи" и којима се нарушавају њена удобност и атрактивност.

Никада не држите подове голим

"Тепих мења фокусну тачку собе и додаје визуелни печат који чини простор пријатнијим и удобнијим", рекла је Фрагели.

Она је додала и да је под, било да је реч о паркету или ламинату, склонији оштећењу када није заштићен теписима, те да теписи чине да простор изгледа привлачније.

Вертикалне жалузине и венецијанери

Ово није пожељна опција, тврди Фрафели. "Ја лично никад нисам разумела њихову употребу. Не само да нису естетски пријатни, већ не успевају да у довољној мери осветле дневну собу и да извуку максимум из дневне светлости", каже она.

Уместо тога, препоручила је класичне ролетне, а модел истих ускладите са дизајном дневне собе.

Празне полице за књиге су велико НЕ

Полице за књиге су омиљена ствар многих дизајнера ентеријера, открива Лучана, али тврди да исте никада не смеју да буду празне. Чак и једна празна полица оставља погрешан утисак гостима и имплицира да немате инспирације ни креативности.

Заборавите на постере и налепнице које садрже клише мотивационе поруке

Фрагели тврди да постери, одштампани принтови или налепнице са мотивационим порукама могу да учине да ваш простор изгледа "јефтино" и неоригинално.

"Да видим речи 'ливе, лаугх, лове' на нечијем зиду, као дизајнер ентеријера бих буквално "полудела" од беса", каже она и саветује да уместо тога своју дневну собу украсите поп арт уметношћу или делима из области концептуалне уметности.

Ако не желите да нарушите ентеријер своје дневне собе, ова дизајнерка саветује и да прескочите пластично воће у чинијама као декор, животињске главе на зидовима, држање старог оружја на зидовима као експонат, а акцентује и да су такозвани футони, односно софе са дрвеним постољем, врло неудобне, иако могу да делују шик.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas