· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

FENG SHUI симболи који доносе БЛАГОСТАЊЕ! Овакав принт је и те како пожељан у вашем дому

Уређење дома по feng shui начелима свакако је један од најпопуларнијих данашњих трендова када су у питању декорације ентеријера.

1623049961_buddha-611561_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Како бисте свој дом преуредили тако да вам доноси благостање, ствара мир и уноси позитивну енергију, према feng shui начелима ових пет симбола морате имати у кући.

Простор који је оплемењен цвећем, лептирима, жабом, корњачом и фигуром Буде, чине амбијент интересантним, и уклапају се у све стилове ентеријера.

Прочитајте још: Према фенг шуи начелу, САПУН вам може ПРОМЕНИТИ ЖИВОТ - ево и како!

Цвеће као симбол радости

Цветни принт популаран је на текстилу, као и на кутијица за одлагање накита, посуђу, декоративним јастуцима.

По фенг шуију овакав принт је и те како пожељан у вашем дому, јер ће унети дозу свежине и, по старом feng shui веровању, срећу и благостање.

Наравно, не треба се зауставити само на цветним кутијицама и јастуцима, већ се препоручује да у кући имате посађено и природно цвеће у саксијама.

фото: Пиксабеј

Буда као симбол мира

Уколико живите ужурбаним темпом живота, важно је да у свом дому можете да се одморите и повежете се са собом.

Према feng shui начелу, фигурица Буде унеће мир у ваш дом.

фото: Пиксабеј

Лептир као симбол љубави и романтике

Лептир је симбол љубави, нежне и искрене душе која романтична и креативна, и слика лептира као таква може красити зид ваше спаваће собе.

Прочитајте још: Истерајте ЗЛО из свог дома! Пет ствари које према ФЕНГ ШУЈИ правилима уносе позитивну енергију у кућу

Још једна идеја за уређење ентеријера мотивом лептира је игра боја, односно контраст. Изаберите лептира који својим бојама одудара од неутралних боја намештаја и скреће пажњу на себе.

фото: Пиксабеј

Корњача као симбол позитивне енергије

Фигурице корњача су интересантне и могу се пронаћи у различитим величинама и бојама, па их то чини идеалнима за уклапање у било који простор.

Прочитајте још: За више пара бирајте НОВЧАНИК У ОВОЈ БОЈИ и без сувишних ствари

Ова животиња има узвишено место у feng shui симболици. Представља заштитника простора у ком се налази, тако да фигурицу са ликом корњаче можете поставити на место које год пожелите!

фото: Пиксабеј

Жаба са новчићем као симбол изобиља

Према feng shui веровању реч је о митолошком бићу које привлачи изобиље односно новац у ваш дом.

Препоручује се да фигурицу са жабом која држи новчић поставите као украс у ходнику јер, према веровању, када жабица гледа у врата, она доноси плодност, новац и изобиље у вашу кућу.

Интересантно је да свака већа пословна установа у Кини има овакву фигуру постављену тако да гледа на главни улаз.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Медитатион

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.