Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АКЦЕНТ

Волите ЈАКЕ БОЈЕ, али ОВА ГРЕШКА у уређењу дома може да направи ХАОС

Ефектна фотеља јарке боје може обичну собу да претвори у прави спектакл. Две су већ превише.

1603263856_akcent.png
Фото: Пиксабеј
Oglas

Акцентне боје су дивне, ефектне, приметљиве, незаборавне, али могу и потпуно да упропасте ствар.

Прочитајте још: Како да учините ваш дом СВЕТЛИЈИМ, а да не потрошите пуно

Видели сте у филмовима колико добро изгледају њујоршки станови са троседом петролеј боје или париски салони са љубичастим и пинк фотељама и завесама. Сигурно вас остављају без даха слике енглеских двораца у којима су савршено укомбиноване јарке боје и сваки комад намештаја као да прича посебну причу...

Ове домове су уређивали стручњаци и свака ваза, фотеља, завеса или тепих су прецизно одабрани. Коришћење јаких боја у обичном дому ствара напорну слику, у коју тешко гледати сваки дан. Међутим, уколико просторијом влада неутрална палета боја, једна акцентна боја ће дати карактер. 

Ако нисте тручњак користите неутралну палету боја и један акцентни комад.
Фото: Пиксабеј

Како се користе акцентне боје?

Појављују се усамљено, као само један зид, један комада намештаја (фотеља, табуре, сто, комода), декора (јастука, тепих, завеса).

Прочитајте још: Морнарско плава и тапете за стварање ЕЛЕГАНТНОГ ДОМА

Две боје

Најлепше су уређене просторије у којима владају две боје. Једна је неутрална, пастелна и преовладава. Уз њу постоји још једна која истиче неку ствар.

Бирајте исту породицу - хладну и ли топлу, важно је да се две боје савршено слажу. Такве су бела и плава, црвена и плава, бела и црна, сива и розе...

Величина собе

Најважније о чему треба да водите рачуна је величина простора. Не изгледа бержера исто у салону и малој спаваћој соби. Угаона гарнитура "гута простор". Дакле, бирајте сразмеран намешта: један комад који се истиче и све остало неутралних боја природне величине.

Прочитајте још: Имајте ОТМЕН ДОМ помоћу 8 једноставних трикова (ФОТО)

Мултиколор

Много ћете морати да се помучите да би неколико комада намештаја акцентних боја изгледало лепо у исто простору. Све остало у соби мора да буде, практично, једнобојно, светлијег тона.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas