Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Ако га нисте купили, урадите то ОДМАХ! Три необична разлога због којих УВЕК МОРАТЕ ИМАТИ ЛИМУН у кући

Ово универзално и вансезонско воће увек је добродошло, било за лимунаду или за додатак чају у зимским данима

1603985439_limun.png
Фото: Pixabay
Oglas

Поред јачања имунитета због витамина Ц и бројних дугих минерала и витамина, лимун је воће које се може употребљавати у многе друге сврхе за које можда никада раније нисте чули. Доносимо вам три необична начина коришћења лимуна у кућним условима, али и за неке друге потпуно неочекиване ствари у домаћинству.

Прочитајте још: ДЕЦА га НЕ ВОЛЕ, али ЗЕЛЕНИ ЦВЕТ има више витамина Ц него ПОМОРАНЏА!

Кување јаја

Прочитајте још: ПОДМУКЛЕ су и УВЕК НАЂУ ПУТ до нашег стомака: ОВА ПИЋА имају СКРИВЕНЕ КАЛОРИЈЕ

Лимун помаже приликом зацељења опеклина од сунца, а природни састојци пронађени у комбинацији лимуна и чаја штите тело од штетних УВ зрака.

Уколико преферирате тврдо кувана јаја, лимун је идеалан за њихово припремање. Лимун се користи тако што кором лимуна и лимуновим соком намажете кору јајета пре него што га спустите у кипућу воду. На тај начин спријечава се потенцијално пуцање током кувања. Са друге стране, уколико у воду додате пар капи лимуновог сока, јаја ћете касније много лакше ољуштити.

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: Ове НАМИРНИЦЕ не треба ПОДГРЕВАТИ: Могу да изазову озбиљне ПРОБЛЕМЕ

Заштита плодова

Лимун може спречити да недавно исечено воће потамни. Воће када потамни, оно је потпуно непривлачно и никада га не бисмо појели, стога овај трик може бити користан ако спремате воћне салате и слично. Потребно је само прелити комаде воћа лимуновим соком, и то ће одржати оригиналну боју барем неко време.

Прочитајте још: Сада је сезона МИРОЂИЈЕ: СЕДАМ разлога зашто је ТРЕБА редовно користити

Превенција рака

Бројна истраживања су показала да зелени чај са лимуном умањује ризик од одређених типова рака коже за чак 70 одсто. Лимун помаже приликом зацељења опеклина од сунца, а природни састојци пронађени у комбинацији лимуна и чаја штите тело од штетних УВ зрака. Препоручује се конзумација врућег чаја, јер ледени није толико учинковит као топли напитак. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas