Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДА

Не јача само имунитет! Ово су предности ЛИМУНА које препоручује КИНЕСКА МЕДИЦИНА

Овај цитрус има широк спектар корисних својстава!

1666734986_man-g14f2e5166_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Лимун је воће које традиционално постаје све популарније са почетком ван сезоне и хладног времена, а последњих година се користи и за тегобе за јачање имунитета. Али занимљиво, то није његова једина предност, има много више потенцијала него што смо мислили.

Осим витамина Ц, у лимуну има много других корисних компоненти. Дакле, у овом цитрусу нема холестерола, али има пуно калијума, дијететских влакана, етеричних уља, органских киселина, витамина Ц, А, као и витамина група Е, ПП, Б.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Пектини присутни у саставу лимуна благотворно утичу на активност дигестивног тракта и помажу у уклањању токсина. Сок овог воћа садржи велику количину цитрина, који у комбинацији са витамином Ц јача крвне судове, чини их еластичнијим и помаже у опоравку и оксидативним процесима у организму. Поред тога, лимун је једина ањонска храна на свету. Чињеница је да је сва енергија ћелија обезбеђена интеракцијом негативно и позитивно наелектрисаних честица. Јони у свим осталим намирницама су позитивно наелектрисани, а само лимун у комбинацији са другом храном обезбеђује ћелијама неопходне процесе за енергију.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Што се тиче добро познатих бактерицидних и антиинфламаторних ефеката лимуна, он не само да помаже имуном систему да благовремено уништи патогене и помаже у отклањању прехладе, већ је, према истраживањима, ефикасан у борби против микроба који изазивају тифус, дифтерија, колера, маларија и друге болести. Поред тога, лимун је у стању да нормализује ниво пХ.

Кинеска медицина

Са становишта кинеске медицине, за емоционалне симптоме као што су недостатак активности, слабост и летаргија, препоручује се додавање лимуна и лимете у храну како би се избалансирали елементи у телу. Важно је имати на уму да драгоцена својства лимуна нестају када се загреју. Због тога, да би се сачували витамини, лимун треба ставити у топле напитке након што се охладе. Добар начин да сачувате предности лимуна је да направите зачин од коре лимуна и чувате га у замрзивачу. Можете направити зачињену мешавину користећи црни бибер, со, бели лук, лук и куркуму.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Популарна навика да се вода са лимуном пије на празан стомак последњих година није само тренд, већ начин који препоручују нутриционисти да помогну свом здрављу. Почевши дан чашом воде са лимуном, тело ће обезбедити корисне витамине и минерале: порцију витамина Ц, калијума, помоћи варењу и ојачати имуни систем.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas