· · Коментари: 0
цвеће

Ако сте велики љубитељ цвећа, проверите да ли у дворишту имате оно које доноси благостање породици (СПИСАК)

Свако двориште мора да има ово цвеће

1650888187_roses-1566792_1280--1-.jpg
Пхото:Пиxабаy

Зимзелено грмље - пожељно је у окружењу куће посађено у малим групама јер доприноси општој стабилности куће. Чува је и одбија лоше утицаје из околине.

Травњак - битно је да буде одржаван и улепшан цвећем, које би требало да буде жутих и црвених нијанси јер оно активира позитивну енергију.Црвено и жуто цвеће - верује се да цветови црвене боје повећавају енергију целе локације и позитивно се одражавају на здравље укућана. Постоји и веровање да жуто цвеће подстиче комуникацију и размену енергије са околином.. Бела је симбол чистоте, жута подстиче интелект и комуникативност, међутим црвену ружу, за разлику од нас, Кинези доживљавају као цвет који може да изазове ситничавост и нарцисоидност. Ружа је симбол љубави, страсти и лепоте. Она је антички симбол богиње љубави, а према једном миту, руже су израсле из земље кад је Венера први пут стала на копно. У старој Грчкој и Риму често су биле украс куртизана, па их је због повезаности с телесном љубављу хришћанство у почетку одбацивало.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Данас су уважена следећа значења боја ружа:

  • Руже у црвеним нијансама дарују се у знак љубави.
  • Жуте су израз весеља или задовољства, али и љубави, неверства и љубоморе.
  • Беле руже симболизују духовну љубав, чистоту и безгрешност.
  • Наранџасте означавају жудњу и опчињеност.
  • Руже боје лаванде симболизују љубав на први поглед.
  • Ружичастим ружама тамнијих нијанси изражава се захвалност, док се светлијим нијансама истиче нежност и брижност особе која их прима, те дивљење према тој особи.
  • Светлијим тоновима ружа обично се изражава пријатељство.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.