· · Komentari: 0
cveće

Ako ste veliki ljubitelj cveća, proverite da li u dvorištu imate ono koje donosi blagostanje porodici (SPISAK)

Svako dvorište mora da ima ovo cveće

1650888187_roses-1566792_1280--1-.jpg
Photo:Pixabay

Zimzeleno grmlje - poželjno je u okruženju kuće posađeno u malim grupama jer doprinosi opštoj stabilnosti kuće. Čuva je i odbija loše uticaje iz okoline.

Travnjak - bitno je da bude održavan i ulepšan cvećem, koje bi trebalo da bude žutih i crvenih nijansi jer ono aktivira pozitivnu energiju.Crveno i žuto cveće - veruje se da cvetovi crvene boje povećavaju energiju cele lokacije i pozitivno se odražavaju na zdravlje ukućana. Postoji i verovanje da žuto cveće podstiče komunikaciju i razmenu energije sa okolinom.. Bela je simbol čistote, žuta podstiče intelekt i komunikativnost, međutim crvenu ružu, za razliku od nas, Kinezi doživljavaju kao cvet koji može da izazove sitničavost i narcisoidnost. Ruža je simbol ljubavi, strasti i lepote. Ona je antički simbol boginje ljubavi, a prema jednom mitu, ruže su izrasle iz zemlje kad je Venera prvi put stala na kopno. U staroj Grčkoj i Rimu često su bile ukras kurtizana, pa ih je zbog povezanosti s telesnom ljubavlju hrišćanstvo u početku odbacivalo.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Danas su uvažena sledeća značenja boja ruža:

  • Ruže u crvenim nijansama daruju se u znak ljubavi.
  • Žute su izraz veselja ili zadovoljstva, ali i ljubavi, neverstva i ljubomore.
  • Bele ruže simbolizuju duhovnu ljubav, čistotu i bezgrešnost.
  • Narandžaste označavaju žudnju i opčinjenost.
  • Ruže boje lavande simbolizuju ljubav na prvi pogled.
  • Ružičastim ružama tamnijih nijansi izražava se zahvalnost, dok se svetlijim nijansama ističe nežnost i brižnost osobe koja ih prima, te divljenje prema toj osobi.
  • Svetlijim tonovima ruža obično se izražava prijateljstvo.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.