Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРЕНД

БОЈЕЊЕ ЗИДОВА У ЦРНО: 4 савета за употребу црне боје у вашем дому

Размишљате ли о томе да своје унутрашње зидове офарбате у црно?

1630405232_red-3542789_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Скок на овај врући тренд у области уређења дома може бити брз начин да освежите унутрашњост свог дома и створите елегантну естетику. Иако црна боја може бити храбра изјава, сматра се и класичном бојом која надопуњује многе врсте намештаја и декора. Пратите ове савете за коришћење црне боје у свом дому како бисте лепо трансформисали свој простор и увели га у 21. век.

Прочитајте још: Једноставно, а ДЕКОРАТИВНО: Направите ЕЛЕГАНТНЕ САЛВЕТЕ у три корака! (ВИДЕО)

1) Обојите одговарајуће површине црном бојом

Када размишљате о бојењу зидова у црну боју, важно је да прво изаберете које ћете површине офарбати. То могу бити ваши зидови или други елементи попут стубова или врата. Иако црна боја може изгледати софистицирано у собама свих величина, може учинити собу превише мрачном или незанимљивом ако не офарбате одговарајуће површине. Размислите о следећем пре него што ваш тим за фарбање ентеријера започне фарбање.

  • Акценат на једној ствари. Ако нисте сигурни да ли целу собу треба да офарбате у црно, увек можете прво да офарбате део. Било да фарбате велику или малу собу, бојење само једног зида, врата или чак вашег плафона у црно може додати софистицираност и дубину вашем простору.
  • У малом простору, тамни наглашени зид упарен са три светлија зида у белој или крем боји може учинити да изгледа пространије.
  • Обојите највиши зид у просторији. Ако соба коју желите да офарбате има коси плафон и неравне зидове, бојење највиших зидова у црну је одлична опција.
  • Фарбање осталих зидова светлијим бојама учиниће да се соба осећа већом и светлијом - ово је посебно тачно када зидове обојите светлијим бојама око прозора.

2) Одаберите одговарајућу црну боју и сјај

Када знате у коју собу желите да офарбате у црну боју, важно је да изаберете и праву црну боју и сјај који ће употпунити собу коју кречите. Хладне црне боје садрже плаве или љубичасте нијансе. Они су савршени ако своје унутрашње украсе или врата фарбате у меким плавим или другим хладним бојама. Такође добро функционишу са смелим и светлим нијансама које се налазе у декору и намештају и могу изгледати сјајно. 

Топле црне боје садрже смеђе или праве црне нијансе. Топле црне боје су изузетно свестране и могу бити идеалне ако након фарбања желите да купите упечатљив декор или намештај. 

3) Обратите пажњу на осветљење

Црне боје упијају светлост, па желите да будете сигурни да је простор који бојите у црно добро осветљен. То може бити од природног светла или одговарајућих светиљки. Ако немате довољно светла у црној просторији, осећаће се стезање и скученост - није пријатно. Имајте на уму следеће:

  • Ако је соба мала и има само један прозор, искористите је у своју корист. Покушајте наслонити веће подно огледало или га обесите на супротни зид од прозора. То ће вам помоћи да створите више природног светла током дана и отворите простор.
  • Ако је соба мала и нема прозоре (као на пример тоалет), важно је користити горње светло или лампе са доста снаге.
  • За сваку просторију коју бојите у црно, увек користите одговарајуће осветљење. Ово може доћи у облику горњих светала веће снаге, зидних светала и подних светиљки. 

4) Мешање и контраст

Одабиром декора, намештаја и нагласака који се стапају и праве контраст са црним зидовима, ваш простор може бити складнији и привлачнији. Ево како да учините да ваши декоративни елементи функционишу са црним зидовима.

  • Користите још једном црну боју зида у просторији. Ово ће вам помоћи да собу повежете и учините је пространијом. Можда бисте желели да размислите о куповини великог комада намештаја у црној боји. То на пример могу бити ваш трпезаријски сто, креденац или ормар за књиге, или чак можете користити тепих или друге мале акценте да све повежете.
  • Такође би требало да укључите контрастне боје да бисте надокнадили светлије нијансе (нпр. светлији јастуци, софа јарке боје, кремкасто узглавље, бели оквири за слике, сточић за кафу у контрастној нијанси итд.). Тако ће се иначе тамна соба учинити светлијом, ваздушнијом и удобнијом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas