· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Четири паметна решења која чине ваш дом лакшим за чишћење!

Ево како да декоришите до чистије куће.

1626266692_living-room-2155376_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Обично дизајнирамо и украшавамо своје домове тако да одговарају нашем осећају за стил - а онда ти избори декора диктирају наше рутине чишћења. Отворене полице чистимо једанпут недељно и свакодневно бришемо мраморну плочу.

Прочитајте још: Откријте ИЗВОР НЕГАТИВНЕ ЕНЕРГИЈЕ у кући: 7 ЗНАКОВА који указују на то - ево како да је избаците!

Али шта ако би процес био обрнут? Шта ако бисмо дизајнирали своје домове тако да их учинимо што лакшим за чишћење? Ако је ваш циљ кућа са минималним одржавањем, која захтева врло мало времена проведеног у чишћењу, ево избора декора. 

Одлучите се за повишени намештај

Када купујете софе, креденце, помоћне столове и остале врсте намештаја, потражите оне повишене (које стоје на ногама). Још боље: ормарићи који се причвршћују директно за зид и левитирају. На овај начин ћете моћи лако да усисате или пометете испод њих. Такође, увек можете да уложите у роботски усисивач који може све чишћење обавити уместо вас.

Изаберите прави завршетак боје

Ако имате неуредне кућне љубимце или малу децу који ће вероватно на зидовима оставити прљаве отиске и трагове бојица, избегавајте мат боје. Уместо тога, одлучите се за најглађију, најсјајнију завршну обраду боје која ће изгледати добро - обично љуска јајета за зидове и полусјај за облагање. На овим сјајним површинама нечистоћа и прљавштина могу се лакше обрисати.

Фото: Пиксабеј

Изаберите издржљиву софу

Када тражите софу која се лако чисти, пресвлаке играју најбитнију. Најлакше се чисти кожни намештај, уколико је тип глатке коже.

Ако више волите софе од тканине, потражите оне које можете да третирате третманима против мрља. У супротном, одаберите покривач који се лако причвршћује за софу, тако да можете бацити покривач у машину за прање веша кад год му треба освежење. Узмите у обзир да ће тамније боје боље сакрити мрље, али можда неће бити најбоља опција ако имате кућног љубимца са белим крзном.

Прочитајте још: Правилан избор ПЛОЧИЦА прави велику разлику у вашем дому: Ево како да се определите између најпопуларнијих материјала (ФОТО)

Прескочите отворене полице

Елегантно обликоване полице изгледају завидно на Инстаграму, али у стварности захтевају пуно додатног чишћења. За бржу рутину чишћења држите се стаклених ормарића како бисте показали своје омиљене предмете, а притом их чували од прашине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.