· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Četiri pametna rešenja koja čine vaš dom lakšim za čišćenje!

Evo kako da dekorišite do čistije kuće.

1626266692_living-room-2155376_1920.jpg
FOTO: Piksabej

Obično dizajniramo i ukrašavamo svoje domove tako da odgovaraju našem osećaju za stil - a onda ti izbori dekora diktiraju naše rutine čišćenja. Otvorene police čistimo jedanput nedeljno i svakodnevno brišemo mramornu ploču.

Pročitajte još: Otkrijte IZVOR NEGATIVNE ENERGIJE u kući: 7 ZNAKOVA koji ukazuju na to - evo kako da je izbacite!

Ali šta ako bi proces bio obrnut? Šta ako bismo dizajnirali svoje domove tako da ih učinimo što lakšim za čišćenje? Ako je vaš cilj kuća sa minimalnim održavanjem, koja zahteva vrlo malo vremena provedenog u čišćenju, evo izbora dekora. 

Odlučite se za povišeni nameštaj

Kada kupujete sofe, kredence, pomoćne stolove i ostale vrste nameštaja, potražite one povišene (koje stoje na nogama). Još bolje: ormarići koji se pričvršćuju direktno za zid i levitiraju. Na ovaj način ćete moći lako da usisate ili pometete ispod njih. Takođe, uvek možete da uložite u robotski usisivač koji može sve čišćenje obaviti umesto vas.

Izaberite pravi završetak boje

Ako imate neuredne kućne ljubimce ili malu decu koji će verovatno na zidovima ostaviti prljave otiske i tragove bojica, izbegavajte mat boje. Umesto toga, odlučite se za najglađiju, najsjajniju završnu obradu boje koja će izgledati dobro - obično ljuska jajeta za zidove i polusjaj za oblaganje. Na ovim sjajnim površinama nečistoća i prljavština mogu se lakše obrisati.

Foto: Piksabej

Izaberite izdržljivu sofu

Kada tražite sofu koja se lako čisti, presvlake igraju najbitniju. Najlakše se čisti kožni nameštaj, ukoliko je tip glatke kože.

Ako više volite sofe od tkanine, potražite one koje možete da tretirate tretmanima protiv mrlja. U suprotnom, odaberite pokrivač koji se lako pričvršćuje za sofu, tako da možete baciti pokrivač u mašinu za pranje veša kad god mu treba osveženje. Uzmite u obzir da će tamnije boje bolje sakriti mrlje, ali možda neće biti najbolja opcija ako imate kućnog ljubimca sa belim krznom.

Pročitajte još: Pravilan izbor PLOČICA pravi veliku razliku u vašem domu: Evo kako da se opredelite između najpopularnijih materijala (FOTO)

Preskočite otvorene police

Elegantno oblikovane police izgledaju zavidno na Instagramu, ali u stvarnosti zahtevaju puno dodatnog čišćenja. Za bržu rutinu čišćenja držite se staklenih ormarića kako biste pokazali svoje omiljene predmete, a pritom ih čuvali od prašine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.