Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири ствари код којих сви ГРЕШЕ приликом сушења ПОСТЕЉИНЕ: Примените ове методе и погледајте резултате

Експерти за чишћење откривају најбољи начин да осушите постељину

1663842794_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс
Oglas

Сушење постељине у машини за сушење веша може бити скупо, троши енергију и наноси штету околини ако то радите пречесто. Стога је Тхе Сун поделио како најбоље осушити постељину без сушилице и открио грешке које многи праве.

Оперите и осушите ујутро

Луси Акројд, експерткиња за чишћење, тврди: „Оперите постељину ујутро и оставите да осуши током дана пре него што је одложите увече. Ако упутства за прање постељине то допуштају, додатно је центрифугирајте у машини за прање пре него што је извадите.“ Постељину осушите у собама с пуно протока ваздуха и на подручјима која се не користе толико као на другим местима у дому како бисте избегли да им додате влагу.

Пребаците постељину преко ограде

„Чим завршите циклус прања, извадите постељину и добро је протресите како бисте смањили гужвање и наборе“, наставила је Луси. Најбољи начин да осушите постељину у затвореном простору је да тежите великој површини како би тканина у потпуности могла да дише. Ако сте у могућности, пребаците постељину преко ограде тако да можете искористити целу дужину степеништа да их осушите у равном и усправном положају.

Прочитајте још: Јесења равнодневница почиње 23. септембра: Ово су ТРИ ствари које по фенг шуију треба да урадите у КУЋИ пре тога

Искористите врата

Потражите друге високе предмете у свом дому као што су стубови за завесе или врата. Ако немате довољно велики сушач за постељине, врата су прикладнији начин за сушење већих предмета попут јоргана, чаршава или покривача. Држите врата отворена док се предмет суши како бисте омогућили максималан проток ваздуха и спречили да се ваша постељина оштети. Ако стављате предмет директно преко врата, проверите да ли је горњи део чист и без прашине.

Никада не стављајте мокре тканине на радијаторе

Може бити примамљиво пребацити своју постељину преко радијатора, али то није препоручљиво са безбедносне тачке гледишта јер постоји потенцијални ризик од пожара. Такође, прекривање радијатора влажном тканином може узроковати накупљање нежељене кондензације, што доводи до влаге или плесни. Коришћење радијатора за сушење постељине или одеће може имати негативан ефекат на ваше рачуне за грејање јер не допушта правилну циркулацију ваздуха па ће вашој кући бити потребно више времена да постигне жељену температуру, а тиме ће и повећати потрошњу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas