Oglas
· · Komentari: 0

Četiri stvari kod kojih svi GREŠE prilikom sušenja POSTELJINE: Primenite ove metode i pogledajte rezultate

Eksperti za čišćenje otkrivaju najbolji način da osušite posteljinu

1663842794_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Foto: Pixabay, Pexels
Oglas

Sušenje posteljine u mašini za sušenje veša može biti skupo, troši energiju i nanosi štetu okolini ako to radite prečesto. Stoga je The Sun podelio kako najbolje osušiti posteljinu bez sušilice i otkrio greške koje mnogi prave.

Operite i osušite ujutro

Lusi Akrojd, ekspertkinja za čišćenje, tvrdi: „Operite posteljinu ujutro i ostavite da osuši tokom dana pre nego što je odložite uveče. Ako uputstva za pranje posteljine to dopuštaju, dodatno je centrifugirajte u mašini za pranje pre nego što je izvadite.“ Posteljinu osušite u sobama s puno protoka vazduha i na područjima koja se ne koriste toliko kao na drugim mestima u domu kako biste izbegli da im dodate vlagu.

Prebacite posteljinu preko ograde

„Čim završite ciklus pranja, izvadite posteljinu i dobro je protresite kako biste smanjili gužvanje i nabore“, nastavila je Lusi. Najbolji način da osušite posteljinu u zatvorenom prostoru je da težite velikoj površini kako bi tkanina u potpunosti mogla da diše. Ako ste u mogućnosti, prebacite posteljinu preko ograde tako da možete iskoristiti celu dužinu stepeništa da ih osušite u ravnom i uspravnom položaju.

Pročitajte još: Jesenja ravnodnevnica počinje 23. septembra: Ovo su TRI stvari koje po feng šuiju treba da uradite u KUĆI pre toga

Iskoristite vrata

Potražite druge visoke predmete u svom domu kao što su stubovi za zavese ili vrata. Ako nemate dovoljno veliki sušač za posteljine, vrata su prikladniji način za sušenje većih predmeta poput jorgana, čaršava ili pokrivača. Držite vrata otvorena dok se predmet suši kako biste omogućili maksimalan protok vazduha i sprečili da se vaša posteljina ošteti. Ako stavljate predmet direktno preko vrata, proverite da li je gornji deo čist i bez prašine.

Nikada ne stavljajte mokre tkanine na radijatore

Može biti primamljivo prebaciti svoju posteljinu preko radijatora, ali to nije preporučljivo sa bezbednosne tačke gledišta jer postoji potencijalni rizik od požara. Takođe, prekrivanje radijatora vlažnom tkaninom može uzrokovati nakupljanje neželjene kondenzacije, što dovodi do vlage ili plesni. Korišćenje radijatora za sušenje posteljine ili odeće može imati negativan efekat na vaše račune za grejanje jer ne dopušta pravilnu cirkulaciju vazduha pa će vašoj kući biti potrebno više vremena da postigne željenu temperaturu, a time će i povećati potrošnju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas