· · Коментари: 0

Чиме би требало чистити ДРВЕНЕ ПОВРШИНЕ и ПВЦ столарију? Избегните оштећења уз помоћ једноставних савета

Да би вам што дуже трајали, морате их чистити на одређене начине, прилагођене материјалу од ког су направљенни ови предмети

1675852809_shutterstock_510917722.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ако помислите да је време да префарбате столарију јер имате утисак да се не може опрати наталожена прљавштина, сачекајте још мало. Прозорски оквири, као и столарија, изгледаће као нова када се послужите овим триком.

Проблем се погоршава уколико се у просторији пуши - дувански дим може додати иритантну жуту нијансу свему у стану. Многи страхују да ће средством за ћишћење уклонити и фарбу. Зато би их требало чистити природном мешавином са додатком мање количине детерџента за судове, како бисте избегли штету.

Помешајте 5л алкохолног сирћета, две кашике етеричног уља од лаванде, пола кашичице сода бикарбоне, ситну исецкану кору од пет лимуна и 5 капи детерџента за судове. Када све помешате, оставите да одстоји пет дана, па део средства процедити у боцу са распршивачем. Нанесите средство на запрљану површину, па чистите мекшом страном сунђера. Ако су у питању упорне флеке, можете користити и абразивну страну сунђера, водећи рачуна да покрети не буду превише агресивни.

Меку крпу умочите у млаку воду и добро исцедите, па исперите њом површину. Приметићете ефекте - дрвенарија и прозорски оквири биће као нови.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.