Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Користан ТРИК: Ово су ствари у вашој кући које ефикасно можете очистити МАЈОНЕЗОМ!

Можда сте мислили да је мајонез само састојак за сендвич, али изнаненадићете се да мајонез може да има и другу употребу!

1648541174_majonez.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Верy Еасy Реципес
Oglas

Веровали или не, мајонез може бити користан у борби против упорних мрља и флека, али такође може сакрити неке недостатке вашег намештаја. 

Прочитај још: Направите сами дезинфекционо средство: Без опасних хемикалија и од састојака које сви имамо у кухињи (ВИДЕО)

Припремили смо вам 6 ствари које можете средити помоћу МАЈОНЕЗА! 

1. Уклоните мрље на дрвеном намештају

Имате ли досадне, беле прстенове на свом дрвеном намештају? За нове столове, једноставно ставите мало мајонеза на папирни пешкир и притисните га у саму мрљу, оставите да одстоји око сат времена пре него што га обришете. Након тога обришите место чистом крпом. Упозорење: док се једни корисници куну у овај трик, други се жале да није дао ефекта. Очигледно зависи од типа дрвета, према томе испробајте где најбоље ради. 

2. Очистите тастере клавира

Мрље од прстију на слоновачи? Мајонез ће нежно избелити ваше дирке. Само нанесите мало мајонеза на захваћено подручје, оставите да одстоји 10 минута, а затим обришите.

3. Осветлите пластичне собне биљке

Учините да ваше воштане собне биљке буду сјајне као нове тако што ћете испрати листове, а затим утрљати малу кашичицу мајонеза влажном крпом. Напомена: Док неки стручњаци кажу да исти трик функционише са правим кућним биљкама, други кажу да то није најбоља идеја. Задржите овај трик за лажне биљке.

4. Очистите нерђајући челик

Уклањање лепљивих отисака прстију или других прљавих остатака са уређаја од нерђајућег челика је једноставно као да узмете мајонез из фрижидера. Само премажите прљаво подручје танким слојем мајонеза, а затим га одмах обришите.

 5.Уклоните остатке лепка

Уља у мајонезу су заиста ефикасна у разбијању лепка. Без обзира да ли желите да уклоните остатке етикете са стаклене тегле или да скинете налепницу са браника свог аутомобила, једноставно нанесите мајонез, оставите да одстоји око 20 минута, а затим обришите мокром крпом или скините налепницу. Такође можете да користите мајонез на лепљивим етикетама са ценама — само га утапкајте и истрљајте смесу.

6. Уклоните фарбу 

Додајте мало мајонеза да бисте уклонили све залутале капљице боје које су можда попрскале вашу плочицу, прекидаче за светло, украсе или кваке. Баш као и код лепка, уље у мајонезу помаже у разградњи уља у боји. Кључно је да нанесете мајонез пре него што се боја превише стврдне, тако да је лакше обрисати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas